Новите избори са, на първо място, малко вероятни. По-същественото е,

...
Новите избори са, на първо място, малко вероятни. По-същественото е,
Коментари Харесай

Елена Дариева, социолог: Нови избори са малко вероятни и крайно нежелателни

Новите избори са, преди всичко, малко евентуални. По-същественото е, че са извънредно нежелани – както от партиите и политиците, по този начин и от жителите. Така социологът Елена Дариева отговори на въпроса какво следва – ротация или нови избори.

 

В началото на тази година под 30% от българите споделят, че избират предварителни избори пред вероятността ротацията да проработи. А 41% са на мнение, че кабинетът би трябвало да продължи своя живот.

Свидетели сме на една борба за превъзходство и за въздействие сред политическите сили.

Президентът се пробва да инструментализира ролята на министрите като проводници на партийните ползи. От друга страна, той от първия ден на този кабинет се е оповестил като негов антагонист. А също употребява и трусовете към идната ротация.

Столичният общински съвет беше изправен пред един извънредно сложен проблем – откакто три месеца не съумяха да разсекат Гродиевия възел за избор на ръководител, беше надвиснала угрозата от предварителни избори. Смятам, че това много форсира взаимоотношенията и дейностите вътре в локалния парламент. Но това, което страничните наблюдаващи не чакахме, беше след консолидацията към избора на ръководител на СОС, да се стигне до разбъркването на пластовете при избора на комисиите.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР