Новите депутати ще взимат с около 300 лева по-високи заплати

...
Новите депутати ще взимат с около 300 лева по-високи заплати
Коментари Харесай

Депутатската заплата скача до над 5-6 хиляди лв., президентът вече ще взима 10 290 лева

Новите депутати ще взимат с към 300 лв. по-високи заплати от народните представители в предходния парламент, заяви.

Един народен представител получава утроената заплата в публичния бранш за последния месец на тримесечието. Така главната заплата на народните представители става 5145 лв..

Месечното заплащане се усилва, в случай че вземат участие в комисия. А ръководител може да взима до 6945 лв..

Председателят на Народното събрание пък по предписание взима още 55% над депутатската заплата - по този начин новият началник на Народното събрание ще получава главно заплащане от съвсем 8 000 лв. .

Увеличава се и заплатата на президента - главното трудово заплащане на президента към този момент е 10 290 лв..

Обикновено възнагражденията в публичния бранш се движат със стрелка нагоре 4 пъти годишно, което усилва и депутатските заплати.

Според Мика Зайкова за времето, в което депутатите няма да създадат държавно управление, ще вземат към 40 хиляди лв. на фона на ниските заплати на елементарните хора.

" Направо извънредно, като имаш поради, че 75%от българите не могат да си заплащат сметките. Едва ли болшинството ще си понижи паричките и почтено да кажа - нямам доверие, тъй като те знаят, че са за малко и идват нови избори . Те въпреки всичко би трябвало да захлебят нещо и това не са парите, които поставят в сметките си, тъй като това са им парите за харчалък ", разяснява някогашният ръководител на Народно събрание Мика Зайкова.

Бившият народен представител проф. Минчо Христов към този момент е дал своя вот в Народното събрание точно за понижаване на възнагражденията на депутатите. Надява се, че в 48-ото Народно събрание това ще стане факт. " Това е безсрамие по отношение на останалите български жители. Предполага се, че депутатът е депутат и той би трябвало да съставлява ползите на народа. И вместо да оферират нарастване на мизерните пенсии, необлагаем най-малко от 1000 лева най-малко, депутатите гледат безучастно по какъв начин заплатата им пораства ", съобщи проф. Минчо Христов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР