Новите данни потвърждават по-ранното предупреждение, че САЩ може да не

...
Новите данни потвърждават по-ранното предупреждение, че САЩ може да не
Коментари Харесай

Йелън: САЩ може да не изпълнят задълженията си още на 1 юни

Новите данни удостоверяват по-ранното предизвестие, че Съединени американски щати може да не изпълнят отговорностите си още на 1 юни, съобщи министърът на финансите Джанет Йелън, съобщи Агенция Франс Прес.


Министерството на финансите предизвести за " пагубни " последствия, в случай че Съединени американски щати не разполагат с пари в брой, с цел да заплащат сметките си, което ще докара до неспособност да заплащат на федералните чиновници и ще провокира евентуално внезапно повишение на лихвените проценти с голямо влияние върху бизнеса и притежателите на ипотечни заеми.

" Все още оценяваме, че Министерството на финансите евентуално няма да може повече да удовлетворява всички отговорности на държавното управление, в случай че Конгресът не предприеме дейности за повишение или прекратяване на лимита на дълга до началото на юни и евентуално още на 1 юни ", написа тя в писмо до републиканския ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

Президентът Джо Байдън и водачите на републиканците имат доста работа за извършване по време на договарянията, като двете партии към момента са мощно разграничени във връзка с изискванията, при които ще се съгласят да вдигнат лимита на държавните заеми, с цел да платят за съществуващите отговорности за разноски.

Републиканците не престават да упорстват Байдън да се съгласи на обилни съкращения на разноските в подмяна на поддръжката им за повишение на тавана на дълга, до момента в който демократите приканват за " чисто " увеличение на лимита на заемите без никакви условия.

Те упрекнаха републиканците, че употребяват крайни тактики, с цел да прокарат политическата си стратегия преди по този начин наречената " дата Х " - момента, в който Съединените щати няма да могат да извършват финансовите си отговорности.

Непартийната бюджетна работа на Конгреса предвижда, че датата " Х " може да бъде достигната до 15 юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР