Новите 5-нанометрови чипове ще заменят тези на IntelMacBook скоро може

...
Новите 5-нанометрови чипове ще заменят тези на IntelMacBook скоро може
Коментари Харесай

MacBook с ARM процесор още тази година?

Новите 5-нанометрови чипове ще заменят тези на Intel

MacBook скоро може да се снабди с ARM процесори на мястото на Intel
(снимка: CC0 Public Domain)

Анализаторът Минг-Чи Куо от TF International Securities, прочут с достоверните информации за бъдещите артикули на Apple, предвижда по кое време ще се появи първият преносим компютър MacBook, работещ с процесор ARM.

Според пазарния наблюдаващ, Apple ще показа ARM-базиран MacBook през четвъртото тримесечие на 2020 година, а продажбите ще стартират или незабавно след оповестяването, или през първото тримесечие на 2021 година

Минг-Чи Куо твърди, че компанията от Купертино ще стартира да употребява ARM чип компютри в преносимите компютри си, само че към момента не е ясно в кои тях: MacBook Pro, MacBook Air или снетия от продажби MacBook.
още по тематиката
За сходна опция заяви по-рано и Булмбърг. Според източниците, Apple създава лични ARM процесори за мобилните си компютри в границите на план с кодово име „ Kalamata ”.

Тази самодейност е част от по-широка тактика на Apple, която би трябвало да подсигурява, че всички устройства на компанията, в това число Mac компютрите, iPhone и iPad, работят по подобен метод и си взаимодействат безпроблемно.

В момента всички iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV се задвижват от ARM-базирани процесори на Apple. Но в компютрите си Apple употребява чипове Intel – още от 2005 година

След експлоадиране на ковид Apple стартира по-активно да финансира проучвания и разработки на 5-нм процесори, които се чака да се появят в първите ARM компютри на компанията. Apple ще разполага със серийни 5-нм чипове към средата на 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР