Novini.bg разкри част от бъдещите планове на бившия футболист на

...
Novini.bg разкри част от бъдещите планове на бившия футболист на
Коментари Харесай

Ексклузивно за Novini.bg! Ваня Джаферович разкри, че става треньор на актьори

Novini.bg разкри част от бъдещите проекти на някогашния футболист на „ Берое “ и столичния „ Локомотив “ и звезда от риалити шоута Ваня Джаферович. Решението да поведе един по-специален тим против тогавашния му клуб „ Берое “, Джаферович реши да разкрие точно първо пред нашите читатели.

Мачът ще се състои в Стара Загора на 9 септември 2018 година Професионалните футболисти ще се изправят против сборна групировка на артисти. Срещата е благотворителна, а задачата е да се помогне за реализирането на второто издание на Международен студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански” през април 2019 година

На терена, в опит да премерят сили с експертите, ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров и Юлиан Вергов.

Под вещото управление на Джаферович.

- Здравей, Ваня, разбрахме, че си приел предизвикването да водиш тима на актьорите против отбора на „ Берое “ в идния мач. Вярно ли е това?

- Да. Приех да стана треньор на актьорите, тъй като знам какъв брой огромна потребност имат те от един експерт като мен. (Усмихва се) За мен ще бъде наслаждение да повеждам мач на едни толкоз готини и надарени хора.

- Как и за какво одобри предлагането и от кого бе отправено то?

- Голям другар съм със Станилир Гъмов, който ще взе участие в този мач, а след извършения диалог с Йоанна Темелкова (която е една от уредниците на събитието), взех решение да приема. Няма по какъв начин да не се съглася да бъде част от това, тъй като идеята е доста хубава и в случай че мога да оказа помощ, по какъвто и да е метод, за мен ще бъде наслаждение.

- Как оценяваш предизвикването и имаше ли опция към този момент да се запознаеш с опциите на поверения ти отбор?

- Няма да е елементарно, само че откакто видях футболните качества и опциите на актьорите, към този момент съм спокоен и мога да кажа, че на „ Берое “ няма да им бъде елементарно против толкоз първокласен и добре спретнат състав!

- Можеш ли да посочиш някой или някои от играчите, които блестящо се открояват с гений на футболното игрище?

- Не желая да различавам някои от футболистите ми, тъй като мисля, че колективът е най-важното нещо при нас. Смятам, че можем да се опънем на всеки един тим.
Тепърва ще създадем няколко тренировки, след което ще избистря състава. Трудно е когато имаш такива единици в тима си. Впечатлен останах от Ники Илиев и от това по какъв начин извършва удари със задна ножица.
Единствено Станимир Гъмов ми бяга малко по тъча, само че би трябвало да знае, че съм непоколебим и в случай че не слуша, няма да има студена бира на пейката. (Смее се)

- Разпредели ли към този момент постовете? Кой какъв ще бъде в тима?

- Още не съм. Аз, като един изявен и умел треньор, залагам на най-сигурната тактичност, а точно: Излизаме и каквото стане (Отново откровен смях!)

- На каква система ще заложите?

- Системата ще бъде: Леко придвижване, без доста застояване на едно място. Тактика Неймар и Суарез, сиреч преструване и хапане на съперника.

- Как надъхваш играчите си на тренировки и по какъв начин ще ги надъхваш преди дуела?

- Няма да ги ругая доста, само че несъмнено ще им крещя по време на мача. Все отново би трябвало да знаят кой е шефът.

- Сложи ли ги на специфична спортна диета и режим? Какво им е неразрешено и какво – позволено?

- Сложил съм ги на ананасова диета. Всичко им е разрешено с изключение на ананас, тъй като е нездравословно.

- Как гледаш на концепцията за „ замяна на функциите “ – футболисти на сцената и артисти на терена за в бъдеще?

- Мисля, че актьорите ще се оправят по-добре на терена, в сравнение с футболистите биха се справили на сцената.

- Как намираш концепцията да се употребява професионалният спорт за щедрост? Смяташ ли, че животът е по-пълноценен, когато се подаде ръка на идея?

- Много е хубаво да има такива събития, първо, че сплотяват и срещат хората от разнообразни сфери; и второ – по подобен метод се ангажират и странични хора за някаква хубава и значима идея.

- Кой е обичаният ти футболист и кой – обичаният артист?

- Лука Модрич от футболистите (все отново съм Хърватин) и Джеймс Дийн от актьорите (не е сред живите, само че ми е идол).

- Ако би трябвало да подредиш dream team на артисти за футболен тим, кои артисти ще влязат в него?

- Ох, сложен ще е изборът. Със сигурност обичаните ми артисти биха влезнали, като: Ал Пачино, Джак Никълсън, Роберт Де Ниро, Кевин Спейси, Крисчън Бейл, Леонардо Ди Каприо, Даниъл Дей Люис.

- И противоположното – в случай че би трябвало да избираш кои са най-надарените с актьорски гений футболисти, кои ще са те?

- Ваня Джаферович… единствено той! (Прихва в смях)

---------------------------

Едно от главните лица зад организацията на събитието е Йоанна Темелкова. Познавате я като Анна Каренина в Театър „ София “ и като дъщерята на Джаро в сериала „ Под прикритие “.



Открихме и нея, с цел да ни опише повече за идната благотворителна самодейност и за театралния фестивал.

Йоанна Темелкова е родена на 04.10.1986 година в София. Завършила е Актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов ". За себе си тя споделя: „ Занимавам се с всичко, което ме прави щастлива и полезна; преди този момент със същото; била съм: всичко; най-вече се гордея със сина си - Филип, с Международен студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански " и с шестте най-важни дами в живота ми: майка ми, Мирена Керезова, Мила Люцканова, Теодора Иванова, Никея Петрова и Венета Ангелкова “.

- Здравей Йоанна, разкажи ни повече за мотива за благотворителния мач – фестивал „ Данаил Чирпански “.

- През 2016 година нашият сътрудник и другар – Дани Чирпански, загуби живота си след злополука. Той беше студент в академията и човек, който бе обичан и към момента е от доста, доста хора. Мисля, че умерено мога да заключа, че мотивът за този фестивал е любовта към театъра и към индивида в него.

- Разкажи ни повече за това кой е Данаил Чирпански.

- Скоро ми се случи нещо, което не имах вяра, че е допустимо, само че... Зададоха ми въпроса: „ Защо навръх това момче посвещавате фестивал? А другите сътрудници като него? "... Аз не отговорих, тъй като първо - не е трезво да се задава подобен въпрос въобще и второ - не мисля даже, че би трябвало да давам избрания, с цел да обясня „ Кой е Дани ". Реализирането на фестивала, случването на това събитие в нашата страна, в същото време, в което живеем - мисля, че това е изцяло задоволително, с цел да даде ясна визия на хората какъв брой значим и важен човек беше той. Надявам се, след години, когато фестивалът се утвърди и се трансформира в неизменима част от културния живот на страната ни, всички да усетят, да почувстват в сърцата си кой е Дани.

- Какво те стимулира да се заемеш с този фестивал?

- Каузата. Каузата, зад която застанахме всички 5 дами - да съхраним любовта на Дани към театъра и да „ заразим “ с спектакъл младежите, които не знаят накъде, не знаят дали това, което основават има смисъл и за кого. Лично за мен, този фестивал е онази огромна, огромна празнота в нашата страна, която той запълва с достолепие. За всеки завършващ студент и предстоящ артист, както и за всеки сегашен артист, е извънредно значимо да може да свери личния актьорски часовник - да сложи своята театрална школа наедно с другите. Всяка огромна Европейска страна има собствен студентски сценичен фестивал. Ние нямахме и в никакъв случай не сме имали фестивал, който да е строго, единствено и само за интернационалните студентски дипломни представления. Мисля, че няма потребност да изяснявам значимостта на това за културата и за страната ни.

- Какво още стои в тефтерчето ти със задания, които искаш да изпълниш?

- Господи! (Смее се дълго) Имам няколко тефтерчета. Хахахаха. А в този момент, по време на организацията на благотворителни мач Актьори против „ Берое “… имам и две тетрадки А4. (Смехът продължава още дълго)

- С какво най-вече се гордееш на сцената и с какво – отвън нея?

- На сцената се гордея с всичко, което съм изиграла до момента - без изключение! Имам доста специфична връзка с театъра, за която поставям изключителни старания, тъй като е доста значима за мен.
Извън сцената - ужасно се гордея със сина си и с татко му. Създадохме едно доста топло, сплотено и цялостно с обич семейство - нещо, за което съм мечтала през целия си живот.

- В идния футболен мач… каква ще е твоята роля/задача?

- (Отново прихва в смях) Моите задания са свързани главно с неща преди самия мач. Будя се с него, обядвам с него, вечерям с него, лягам си с него. Истината е, че в никакъв случай не съм правила такова нещо, само че в случай че то се трансформира в едно от огромните събития на 2018-та, мисля, че умерено ще мога да кажа, че съм направила „ невъзможното " - в действителност „ невъзможното ". По време на самия мач допускам, ще тичам нагоре надолу с девойките, с цел да сме сигурни, че всичко ще е ок. Отговорността е неизмерима.

- Кой е обичаният ти футболист и кой – обичаният ти артист?

- Аз обичам страната си, по тази причина ще кажа обичаните ми български футболисти. Двама са - Димитър Бербатов и Мартин Камбуров. (Следва още веднъж необятна усмивка) Любимият ми български артист си отиде, само че това е Човекът, който възпламени в мен искрата към театъра - Велко Кънев. Страшно ми липсва.

- Ако би трябвало да подредиш dream team на артисти за футболен тим, кои артисти ще влязат в него?

- Аз към този момент съм го направила - Станимир Гъмов, Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Велислав Павлов, Алек Алексиев, Дарин Ангелов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Валери Йорданов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Юлиян Петров, Деян Ангелов, Атанас Атанасов, Христо Петков, Лео Бианчи.

- И противоположното – в случай че би трябвало да избираш кои са най-надарените с актьорски гений футболисти, кои ще са те?

- Категорично Неймар. И... без да нервирам читателите, но Роналдо прекалява от време на време! Хахахаха!

- Интересуваш ли се от футбол? Колко постоянно гледаш мачове и къде/с кого?

- Да, ужасно одобрявам този спорт. Гледаме съвсем всяко състезание с мъжа ми, най-вече у дома с другари.

- Кой е обичаният ти отбор/първенство?

- Обожавам британския футбол и Манчестър Юнайтед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР