Новината за започнатото разследване идва ден, след като от британското

...
Новината за започнатото разследване идва ден, след като от британското
Коментари Харесай

Великобритания разследва Русия за употреба на химически оръжия в Украйна

Новината за започнатото следствие идва ден, откакто от английското държавно управление предизвестиха, че е допустимо съветските сили да са употребявали химически оръжия в Мариупол. След разбор на съветските интервенции в източните райони на страната и по-специално в Донецка област, където се оповестява, че съветските сили са употребявали фосфорен газ, от " Даунинг стрийт " изрази опасения по отношение на вероятното разполагане на химическо оръжие и в Мариупол.

Подобни изказвания циркулират в обществените мрежи, само че нито английското разузнаване, нито техните сътрудници в Киев са съумели да потвърдят информацията, уточни пред BBC депутатът Джеймс Хийпи.

Той добави, че Англия работи интензивно, с цел да разбере употребявани ли са сходни оръжия от страна на Русия. Хийпи повтори коментара на външния министър на Обединеното кралство Лиз Тръс, която в понеделник отсече - Русия ще бъде подведена под отговорност и всяка приложимост на химическо оръжие е " прекосяване на границата ".

Ако се намерят доказателства, които да покажат сходни дейности от страна на Моска, " всички варианти са на масата " във връзка с интернационалния отговор, уточни още Хийпи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР