Новината за спирането на Фейсбук и Инстаграм разтърси Европа и

...
Новината за спирането на Фейсбук и Инстаграм разтърси Европа и
Коментари Харесай

Спирането на Фесйбук и Инстаграм е хитър PR ход

Новината за прекъсването на Facebook и Инстаграм раздруса Европа и всички си припомнихме скорошното прекъсване за 12 часа на двете платформи. Не се ли усетихме още тогава какъв брой подвластни сме всички – и консуматори, и бизнеси, и търговци, от двете обществени мрежи?

„ Не чакам да се стигне до действително прекъсване на Facebook и Инстаграм, в случай че има нещо такова, то може би ще е за няколко дни. И то, с цел да се върнат двете платформи с нови сили, модифицирали това, което не е ок сървърно и в регулациите “, споделя специалистът по цифров маркетинг Роси Георгиева.

Според нея е необикновено и невероятно е Марк Зукърбърг да остави да загуби 70 % от приходите си от Европа, защото в Америка потребителите са се разпръснали сред разнообразни мрежи и, с изключение на Facebook и Инстаграм, там употребяват доста Twitter, LinkedIn, Tumblr, Flickr, Pinterest.

Докато множеството европейци избират главно Facebook и Инстаграм. „ Спирането на Facebook и Инстаграм би означавало да си отрежат приходите и бизнесите им да понесат големи банкрути.

" Разглеждам обстановката по-скоро като PR ход “, споделя Георгиева.

От политическа позиция Facebook също е доста скъп инструмент. Политици, общественици и даже министър председатели, които не се появяват в Народното събрание, в този момент се изричат повече в живото приложение на Facebook. Политиката разчита на тези платформи, с цел да доближи до таргетираните си симпатизанти и да им достави точните послания. Успехът на ръководещата партия " Продължаваме промяната " се дължи съвсем напълно на акцията във Facebook.

Основният губещ ще е бизнесът

Бизнесът ще бъде огромният губещ, в случай че спрат двете платформи на Зукърбърг. Потребителите ще намерят метод за връзка, само че бизнесите са налели доста огромни вложения в маркетингови канали и тактики в тези платформи. Потребителите са повече като сеирджии, само че в тях е хлябът, в тях е и ножът. А където са хората, там е и бизнесът. По това ще се дефинира и към коя платформа ще има пренасочване.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР