Новината за смъртта на последния Кръстник на мафията Матео Месина

...
Новината за смъртта на последния Кръстник на мафията Матео Месина
Коментари Харесай

Босът Месина не е искал да го погребват грешници

Новината за гибелта на последния Кръстник на мафията Матео Месина Денаро застига майка му в дома й в Кастелветрано. Властите звънят на 80-годишната Лоренца Сантанджело, с цел да й оповестят, че синът й е умрял от рак на дебелото черво.
Последното предпочитание на Матео Месина е записано в открити в скривалището му секрети бележки до майка му „ Връзката с Бог е персонална и не желае медиатори! Той ще бъде моята правдивост и амнистия “, изповядва се Кръстникът Дали ще има заравяне, не е ясно, управляващите се притесняват от всеобщи вълнения! Ще го кремират или положат на скрито място и в гроб без име
Смъртта на боса на „ Коза Ностра “, който беше арестуван през януари и след 30 години в бягство, повдигна няколко въпроса. Мнозина се запитаха къде ще бъде погребението му и кои знакови фигури от подземния свят ще изпратят Капо ди тути капи в последния му път.

Изглежда единствено малко на брой ще могат да се простят с него, защото година по-рано той е дал разпореждане какво тъкмо да се случи след кончината му.

В едно от скривалищата му в Кампобело ди Мадзара босът оставя няколко пицини (тайни бележки - бел. ред.), адресирани до майка му. В тях разказва няколко неща, които тя би трябвало да направи, откакто той почине. Разследващи откриват записките, до момента в който правят обиски. Оказва се, че разбойник номер 1 не желае грандиозно заравяне, цветя и хиляди плачещи до ковчега му другари.

„ Отказвам всяко религиозно тържество, тъй като е направено от нечисти хора, които живеят в ненавист и грях “, написа мафиотът до Лоренца.

В друго обръщение, на което е посочена и датата - 2013 година, той отбелязва: „ Те не са тези, които се афишират за бойци на Бог, тези, които могат да решат и да екзекутират виталното ми тяло, няма да бъдат и тези, които ще решат погребението ми. “

Тази записка Месина записва доста преди да бъде диагностициран с рак, само че тя демонстрира неговото отношение към обичайните ритуали.

В късите му изповеди се откроява и мнението му за Бог и вярата в него: „ Връзката с Бог... Тя е персонална! Не желае медиатори и на първо място не желае никакъв земен реализатор. „ Анатема “ е човешки израз и сигурно не е на тези, които са единствено дух и амнистия. Бог ще бъде моята правдивост, моята амнистия, моята нематериалност. “

Означава ли всичко това, че босът на босовете, отговорен за гибелта на стотици хора, е бил набожен?

В скривалищата му службите откриват няколко книги на религиозна тема. Не бързат да вършат заключения, защото не знаят дали четивата са негови или на някого, който го е посещавал в тайните му квартири.

Дали ще има заравяне, също не е ясно. Властите желаят да забранят церемонията, с цел да няма всеобщи вълнения. Италиански медии пишат, че има два разновидността - единият е той да бъде кремиран, а прахът му да се разпръсне на място, на което околните му пожелаят. Вторият е тялото му да бъде предадено на роднините му, които да преценяват къде да бъде заровен, само че с условието на надгробната му плоча да не стои името му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР