Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове

...
Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове
Коментари Харесай

Оставката на Цветанов развълнува парламента

Новината за оставката на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ бързо се разнесе из коридорите на Народното събрание и даде поле за мнения на всички политически сили.
От болшинството реагираха сдържано и демонстрираха, че не са сюрпризирани. Шефът на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова посочи, че е била известена за оставката от партийния водач Бойко Борисов. Тя добави, че Цветанов остава редови член на ГЕРБ. Всички останали детайлности, оценки и разбори следва да бъдат направени от ръководителя на ГЕРБ, бе сбита Дариткова.
Партньорите от " Обединени патриоти " също обясниха, че не са сюрпризирани и разчетоха в оставката знак от Борисов, че ще трансформира партията и ще я почиства. Не ме изненадва, тъй като явно натам се вървеше още от началото на цялата сага " Апартаментгейт " и такава развръзка беше предстояща, съобщи зам.-шефът на групата на патриотите Искрен Веселинов. Той не пропусна да похвали Борисов, че къса с лицата, " които по една или друга причина са основали неприятен имидж на партията ". Така се търсел някакъв нов, допустим облик.
От Движение за права и свободи повториха тезата, че не се бъркат във вътрешнопартийните връзки на другите. Всяка политическа партия си има своя правилник и свои правила, и своя вътрешнопартиен живот. Движение за права и свободи в никакъв случай не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи. Коментарът ни е същият, какъвто беше и за оставката на Корнелия Нинова, съобщи Хамид Хамид.
Има развой на замитане на следите от ГЕРБ, бе коментарът на депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов. Няма по какъв начин да се заличиш мазните отпечатъци от мястото на престъплението, даже и да накараш Цветан Цветанов да емигрира, продължи той. Според него обаче с отдръпването на Цветанов " Апартаментгейт ", терасите и къщите за посетители не стават по-малко настоящи.
ГЕРБ победиха на изборите, само че това не значи, че хората са не запомнили какво са създали. Просто отдръпването на Цветан Цветанов е едно удостоверение за виновност, счита депутатът от левицата.
Самият Цветанов написа прочувствено пояснение в профила си във Facebook. В него той се обръща към членовете и симпатизантите на ГЕРБ със " скъпи другари ". Разказва, че дълго е обмислял тази оставка и я подава, " тъй като за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти ". За мен беше значимо да запазя самообладание и безмълвие по време на акцията, тъй като изборната победа беше общата ни морална задоволеност от взаимната ни работа през годините, написа Цветанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР