Новината за изгонването на 70 служители в руските дипломатически служби

...
Новината за изгонването на 70 служители в руските дипломатически служби
Коментари Харесай

Какво гори в сградата на амбасадата?

Новината за изгонването на 70 чиновници в съветските дипломатически служби у нас раздруса света, посолството, консулствата и политическия ни живот.  
Кирил Петков призна, че позволил " неточност в връзката ". Ако не беше позволил тая " неточност ", може би щеше да бъде спрян и нямаше да успее да извърши този безпрецендентен акт - и сътрудниците, и съперниците му наподобяват същински шокирани. В положение на потрес наподобява и самият Кирил Петков, който остава прекомерно уединен политически след тоя напред. 
Докато всички се отърсваха от шока, медии съобщиха, че над съветското посолство се вие черен пушек. 
Възникнаха питанки - заради що палят огън измежду лято и какво горят там дипломатите, до момента в който си изтеглят частите? 
Появиха се съпоставения с сходни пушеци над други съветски посолства по света - това било надали не нормална процедура при преследване на дипломати да горят някакви секрети работи. 
Гогол и Пушкин по този начин са горили елементи от " Мъртви души " и " Евгений Онегин " - и светът вечно губи тези литературни монументи. 
Какви ли полезности са изгорили изгонените съветски дипломати, готвачи, водачи, куриери, новичоци и старичоци? 
Няколко хипотези.

***
1. Това е било пионерски лагерен огън. Или просто лагерен огън. Романтична колекция на сбогуване с българските другари - с лагерни песни и голо хоро към огъня. Например чалга шлагера: " Палиш, палиш мойто тяло, / щом ме погалиш... "
2. Документи за изплатени възнаграждения. Приятелството си е другарство, идеята си е идея. В България е цялостно с хонорувани хора, отдадени на някоя кауза - даже има звание доктор хонорарис идея. Тези хора са безкористни и работят за концепцията, само че въпреки всичко си имат сметки за заплащане, вили за довършване и други обикновени потребности. 
3. Планове за избавяне на България от евроатлантическо иго. Истината е, че неблагодарните българи не заслужават повече освобождения. Нека ни оставят да пъшкаме под игото на Евросъюза и НАТО, да се вършим на значими пред Македония и да си чупим главите елементарни. 
4. Клада на суетата. Джироламо Савонарола, католически фанатик, издигнал в миналото Клада на суетата във Флоренция и мятал в огъня всевъзможни предмето на разкоша, несъвместими с християнския морал - шапки, воалетки, гащи, скъпоценности, творби на ренесансовото изкуство. 
5. Чучела на еретици - евроатлантици.
6. Тетрадките с извършения по съветски на българските псевдорусофили.  От всички русофили по света най-развален съветски приказват българските щурм-копейки. Митрофанова им отвори неделно учебно заведение в посолството, с цел да им увеличи равнището - всуе. Безнадеждно е - те в никакъв случай няма да научат съветски и най-добре следите от тази срамна активност да се изпепелят. 
7. Рецепти за борш и шчи  - обичайни ястия със зеле от украинската и съветската кухня. Горят ги, с цел да не попаднат в ръцете на хора с несъответствуващи зелки вместо глави. Но ние доста добре знаем, че тайната съставна част на посолството е новичок. 
8. Билети за проваления концерт на Кичка Бодурова и Панайот Панайотов. 
9. Пацо ди Терасо им отстъпил барбекюто си за прощално тераса-парти. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР