Новината за евентуалното назначението на Саво Милошевич като треньор на

...
Новината за евентуалното назначението на Саво Милошевич като треньор на
Коментари Харесай

Партизан превзема всички най-важни постове в българския футбол

Новината за възможното назначението на Саво Милошевич като треньор на Левски може да докара до доста забавно съвпадане, стартира любопитен текст на сътрудниците от " Тема Спорт ".

По едно и също време " сините " и ЦСКА ще бъдат водени от експерти, които са митове на сръбския гранд Партизан. Бившият нападател Милошевич излиза прекомерно рано в чужбина още през 1995 година, заради което двамата с наставника на " армейците " Саша Илич не се засичат в първия тим на гробарите. Те обаче са съотборници в испанския Селта през сезон 2003/04. Милошевич е и с 4 години по-възрастен от Илич, като през 2019 година за малко му е треньор в Партизан. След същата акция актуалният ментор на ЦСКА стопира с футбола.

Съвпаденията не стопират дотук, тъй като националният селекционер на България Младен Кръстаич също е емблематична фигура за Партизан, където с изключение на като футболист (два престоя) има интервал и като шеф. Другата обща линия е, че Кръстаич, също както и Саво Милошевич, е роден на територията на днешна Босна. Младен е от Зеница, а Саво от Биелина. За разлика пък от Саша Илич, който прекарва по-голямата част от кариерата си в Партизан и записва рекордните 861 мача за сръбския гранд, Кръстаич и Милошевич вършат по-успешна и дълга кариера в чужбина.

Селекционерът на България употребява Партизан като трамплин към Бундеслигата (Вердер и Шалке), до момента в който Левски ще разполага с треньор, който има голове в трите най-авторитетни шампионати на Стария континент - Висша лига на Англия (Астън Вила), Ла Лига на Испания (Сарагоса, Еспаньол, Селта и Осасуна), както и Серия А (Парма). Бъдещият ментор на сините Саво Милошевич доближава върха си на прага на новото хилядолетие, когато бележи 21 попадения в Ла Лига за Сарагоса (1999/00) и покорява " Златната обувка " на Евро 2000 с 5 опънати мрежи (толкова има и Клуиверт от Нидерландия).

С неговото предопределение на " Герена " трите най-важни поста в българския футбол към този момент са окупирани от хора на Партизан. Милошевич ще тръгне по стъпките на Саша Илич, който относително бързо се приспособява у нас и съумя да задържи ЦСКА до последно в борбата за купата. Ако Саво реализира нещо сходно на " Герена ", сигурно следващата година по това време неговият престой тук ще бъде регистриран като добър. Обратният образец е с друга сериозна фигура от историята на Партизан - Славиша Йоканович, който през 2013 година бе докаран отново от Наско Сираков, само че устоя единствено няколко месеца на " Герена ".
 Даниел Боримиров разгласи дали Саво Милошевич поема Левски
Даниел Боримиров разгласи дали Саво Милошевич поема Левски

" Истината е, че няма определен треньор ", разгласи той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР