Новината съобщи лидерът на палестинското ислямистко движение Исмаил Хания Хамас“

...
Новината съобщи лидерът на палестинското ислямистко движение Исмаил Хания Хамас“
Коментари Харесай

„Хамас“ и Израел близо до споразумение за спиране на огъня

Новината заяви водачът на палестинското ислямистко придвижване Исмаил Хания
Хамас “ и Израел са покрай съглашение за помирение, увери водачът на палестинското ислямистко придвижване Исмаил Хания, представен от международните организации. Преговорите сред двете страни се водят в Катар, който работи като медиатор. Няма удостоверение от Израел.

Новината идва откакто почитан американски чиновник сподели в понеделник, че договорката за освобождение на заложници, взети от Израел по време на офанзивите на Хамас предишния месец, в подмяна на паузи в боевете, е „ по-близо от всеки път “.Очаква се съглашението да бъде показано по-късно през днешния ден от представители на Катар.

Иззат ар Ришек, който е член на политическото бюро на палестинското ислямистко придвижване, уточни, че краткотрайното преустановяване на огъня ще даде опция в линията Газа да бъде доставена филантропична помощ.

Сделката също така планува замяна на хора сред двете страни в спора, означи той, като посочи, че „ предстоящото съглашение ще включва освобождението на израелски дами и деца заложници в подмяна на освобождението на палестински деца и дами от окупационните затвори “.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази оптимизъм, че е на път да бъде реализирано такова съглашение, напомня Ройтерс.

„ Хамас “ взе към 240 заложници при нападението си в Израел на 7 октомври. От няколко дни се приказва, че е на път да бъде реализирано съглашение за освобождение на част от пленниците в подмяна на преустановяване на огъня, което да разреши доставките на филантропична помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР