Новината, че популярните френски импланти PIP водят до появата на

...
Новината, че популярните френски импланти PIP водят до появата на
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: 3000 българки носят в пазвите си гърди, направени от гел за матраци

Новината, че известните френски импланти „ PIP ” водят до появяването на извънредно необичаен, само че нападателен тип рак – анапластичния, влуди в дословния смисъл думата феновете на обилния бюст, научи HotArena. Предпразнично лекарските кабинети на мамолозите осъмнаха с дами, които упорстват за незабавен обзор. Паниката е превзела и ВИП представителките на нежния пол у нас, а известна фолк звезда напряко изпаднала в нервност и заплашвала, че ще съди всчки до дупка, включително и компанията вносител.

От 2010 година насам в страната ни се употребяват невисок клас импланти, които са цялостни с промишлен гел – като този в матраците и лепилото за тапети, вместо медицински. Синтетиката била толкоз калпава, че се случвало цици да „ избухнат ” в аероплан и да се получи скъсване на плънката. Това създавало куп главоболия на силиконките, които по-късно търсели незабавна лекарска помощ. Никой обаче не ги уведомявал какво тъкмо съдържа плънката в гърдите им, за която приблизително се бръкват с по няколко хиляди лв..

„ Потресена съм! Защо едвам в този момент узнавам, че гелът в бюста ми е като този в матрака? И че е въпрос на време да докара до формиране на израстък. Чукам на дърво да не се стигне до проблем. Първата ми работа в новата година ще е да посетя експерт! Честно казано, разтревожена съм, че съм платила прескъпо за химията в гърдите ми, която може да ме убие. Защо никой не ни предизвести. За 10 години два пъти съм ремонтирала бюста си. Първият се наложи по механически аргументи. Силиконът се разпадна по време на турболенция на полет от София до Лондон. Усещах болежка, а по-късно в хотела видях, че гърдите ми са придобили неправилна форма. Опипах се и напипвах буци. Как не припаднах в  банята на хотела – не зная. Запазих хладнокръвие и позвъних на лекаря си. Наложи се да се върна в България, с цел да ме оперират, че да оправят пакостта. Една интервенция, въпреки и за слагане на „ бомби ” не е лека и си носи рисковете на всички други интервенции. Правят се куп проучвания, за алергии, за ХИВ, за хепатит, съвещания с анастезиологи каккво ли не още.

Правих си и втора интервенция за увеличение на гърдите. Имплантите имат период на валидност. Когато той изтече – се сменят с нови. Продават се и импланти втора ръка. Не зная дали това е редно и дали е законно. Но имаме ли гаранция, че откакто ни упоят, ще ни сложат нещо ново и качествено?! В случая обаче съм потресена от от обстоятелството, че признанието за нездравословния и раководпредизвикващ имлант пристигна от някогашния топ снабдител на „ PIP ” за България Седрик Жоакимсман. Как ще постъпи компанията в този момент?! Ще ни обезщети ли?!  Ще минат ли всички тези български дами на безвъзмездни медицински прегледи или най-малко компанията вносител ще поеме ли разноските за вървене по лечебните заведения и възможното лекуване, в случай че се постанова? Освен това – поражда и още един проблем. Няма естествена жена, която да избра да продължава да живее с отровния силикон в гърдите си. Ще се наложи всички да минем още веднъж под ножа. Проблемът занапред ще се разраства. Вярвам в морала на българските лекари и позволявам, че не са знаели какво блъскат в циците ”, споделя пред кореспондент на " Уикенд " Дарина Борисова от София.

През 2010 година гръмва първият скандал за рисковия силикон във Франция. Собственикът на „ PIP ” Жан Клод Мас е наказан на 4 години затвор. 500 000 дами от целия свят завеждат каузи против компанията, която бързо афишира разпродажба. Американската администрация по храните и медикаментите е получила над 400 отчета за провокирано раково заболяване, като 18 от описаните случай са приключили съдбовно. В правосъдната зала Жан Клод Мас се разкайва за случилото се и изяснява, че е вярвал в качеството на силикона, което било клас 3 – най-високия в сектора. От подобен се изработвали и пейсмейкърите за сърцето. След излежаването на присъдата се отдръпва от публично от бизнеса, само че имплантите му не престават да „ шетат ” из Европа, предлагани от друга компания. Изключително известни стават в страните от някогашния Източен блок.

По медицински данни у нас 3000 българки разхождат силикон, водещ до анапластичния едроклетъчен лимфом . На огромна част от тях силиконите са показани като „ изобретения ” от висок клас. Препоръчвани са за избор от водещи експерти. Същите нездравословни импланти са продавани в Румъния и Словения. Гаранция за сигурността на потребления силикон е дадена от немската компания „ Тюв ”, фамозна с това, че издава документи за качество на водещи немски автомобилни компании и атомни електроцентрали.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР