Новината, че германският канцлер Ангела Меркел скоро ще напусне политиката,

...
Новината, че германският канцлер Ангела Меркел скоро ще напусне политиката,
Коментари Харесай

Оттеглянето на Меркел - повод за радост само за Русия

Новината, че немският канцлер Ангела Меркел скоро ще напусне политиката , беше посрещната по целия свят с безпокойствие, като единствено в Русия това беше мотив за наслада . Това написа журналистът от немския в. " Тагесшпигел " Кристоф декор Маршал.

 Дяволиите на Ангела Меркел
Дяволиите на Ангела Меркел

Успоредно на грешките, неоспорими са и достолепията на Ангела Меркел. Основно - тя бе превдивим и сдържан водач. Проблемът обаче бе този, че времената към този момент не бяха такива, написа Мартин Табаков

По думите му, Меркел се употребява с огромна известност по целия свят, а Германия е благонадежден сътрудник при решаването на разнообразни спорове. Още повече, че Германия е четвъртата по величина стопанска система в света и водещата страна в Европейския съюз. Каквото и да прави, това директно визира нейните съседи и сътрудници.

Краят на политическата кариера на канцлера се претърпява не с облекчение, а с безпокойствие поради загубата на гаранции и непоклатимост , отбелязва създателя. Меркел умее да реализира утешение и умиротворяване, умерено комуникира с обхванати от гняв политици и е в положение да способства доста за решаването на редица европейски проблеми.

Кристоф декор Маршал акцентира обаче, че единствената страна, която ще бъде радостна от отдръпването на Меркел от властта, ще бъде Русия , тъй като Меркел сплоти цяла Европа по въпроса за глобите против Москва. Тя въплъщава споразуменията, реализирани при договарянията в Минск през 2015 година и на други срещи на високо ниво.

 Меркел: Оттеглянето ми от водачеството на ХДС няма да ме отслаби на международната сцена
Меркел: Оттеглянето ми от водачеството на ХДС няма да ме отслаби на международната сцена

Дори и ще даде повече време за разрешаване на проблеми

" Меркел постоянно може да припомня за тях на сътрудниците си, само че когато си тръгне, на това ще бъде комплициран край ", акцентира създателят.

В понеделник Ангела Меркел, която оглавява немското държавно управление от 2005 година насам, разгласи, че няма да се кандидатира за канцлер през 2021 година Освен това ръководителят на Християндемократическия съюз (ХДС) няма желание да се бори за място в Бундестага, а на партийния конгрес през декември в Хамбург няма да се кандидатира за поста ръководител на партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР