Новината бе съобщена както на сайта на ЕКА, така и

...
Новината бе съобщена както на сайта на ЕКА, така и
Коментари Харесай

Роскосмос и ЕКА подготвят съвместна руско-европейска космическа разходка за 21-ви юли

Новината бе обявена както на уеб страницата на ЕКА, по този начин и в формалния Телеграм канал на Роскосмос.

За Артемиев това ще е шестата “извънбордова активност ”, до момента в който Саманта Кристофорети ще се “разходи ” в открития космос за пръв път. И двамата ще са облечени в съветски скафандри “Орлан ” и ще излязат откъм съветския сегмент на МКС. Това ще е първото излизане на европейски астронавт оттам след 2009 година – като предписание европейците си сътрудничат с Щатите и излизат от външната страна на МКС в американски скафандри откъм американския сегмент. Кристофорети ще е и първата жена от Европа, която ще излезе в открития космос. 

Освен че Артемиев и Кристофорети ще обслужат европейската роботизирана ръка, двамата ще изведат в космоса 10 микроспътника и ще инсталират мачта от модула “Заря ” към “Поиск ”, която би трябвало да подкрепя космонавтите по време на бъдещите им “космически разходки ”.

Очаква се утрешната извънбордова активност да продължи до седем часа.

Любопитен факт е, че тя ще се реализира макар че Дмитрий Рогозин подреди съдействието сред Европа и Русия на МКС да спре, в частност употребата на европейската ръка. Но през днешния ден Рогозин към този момент не е началник на Роскосмос. Руската галактическа организация се управлява от Юрий Борисов, който, като се изключи че не е деен в обществените мрежи, сигурно няма да пречи дотам на интернационалните партньорства. 

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР