Нови земетресения, този път с магнитуд от 4,8 и 4,5

...
Нови земетресения, този път с магнитуд от 4,8 и 4,5
Коментари Харесай

Две нови земетресения в Югоизточна Турция

Нови трусове, този път с магнитуд от 4,8 и 4,5 по Рихтер, раздрусаха през днешния ден окръг Малатия, Югоизточна Турция, заяви държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), предава Българска телеграфна агенция.

Земетресенията, регистрирани този следобяд, станаха два дни след труса със мощ 5,3 в окръга, при който бяха ранени над двайсет души.

По данни на АФАД първият трус от 4,8 по Рихтер е станал в 16:39 ч. Епицентърът на земетресението е бил в град Йешилюрт, а дълбочината му – 6,35 километра. Минута по-късно е последвал трус с магнитуд 4,5 и дълбочина на огнището 7километра. 

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая сподели, че за момента няма информация за ранени хора или за нанесени материални вреди. От АФАД оповестиха, че екипи на Дирекцията изследват региона за вероятни вреди, осведоми държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Земетресенията са провокирали мощна суматоха измежду хората.

Малатия е измежду единайсетте мощно наранени турски окръзи при унищожителните трусове на 6 февруари със мощ 7,6 и 7,7, при които починаха над 50 хиляди души.

Рано тази заран – в 7:25 ч., бе записано и земетресение със мощ 3,9 край Измир. Епицентърът му е бил в залива Кушадасъ в Егейско море на 17 километра от град Мендерес. Дълбочината на труса е била 11,14 километра.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР