Нови успешни акции на служителите на Изпълнителната агенция по рибарство

...
Нови успешни акции на служителите на Изпълнителната агенция по рибарство
Коментари Харесай

ИАРА с поредица от успешни акции във Варненско и по река Дунав

Нови сполучливи акции на чиновниците на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ през седмицата. Масирани инспекции са били осъществени от бранш РК-Варна. Едната е била по брега и във водите на язовир „ Цонево “. Оттам са били извадени от работно състояние 100 метра хрилни мрежи и герими

Екип от бранш „ Рибарство и надзор “ във Варна е направил обход на Варненското езеро . Там са били открити сложени в работно състояние хрилни мрежи в региона на Кораборемонтното пристанище „ Делфин “, които са затваряли входа на пристанището. Мрежите са били извадени. В тях е имало хванати попчета и илария . Рибата е била върната назад във водите на Варненското езеро. 

След подаден сигнал на телефон 112 за мрежи, преграждащи коритото на Девненска река , различен екип от бранш „ Рибарство и надзор “ във Варна е открил сложени хрилни мрежи, преграждащи устието на реката. Уловът от речен кефал е върнат назад във водата, а мрежите са били извадени.

От ИАРА са направили инспекция и по река Дунав . Акцията е била осъществена взаимно с Районното ръководство Средец в село Дебелт. При инспекцията в региона на остров Малък Бръшлен са били разкрили в работно състояние 4 броя немаркирани мрежени риболовни уреди с обща дължина 120 метра с улов в тях на риба от типовете морунаш и бабушка . Мрежите са били унищожени на място посредством нарязване, а рибата е била върната неотложно във водата.

 Акция в река Дунав
Акция в река Дунав. Снимка: ИАРА

След извършен патрул по вода на река Дунав, в региона на град Русе чиновници от бранш „ Рибарство и надзор “ град Русе са открили сложени в работно състояние 3 броя винтери с улов в тях на риба от типа платика и морунаш . Рибата е била освободена, а уредите са били унищожени. 

Получен е бил и сигнал на незабавния телефон 112, след който е била осъществена инспекция от чиновници на ИАРА и на районно управление (на МВР) Средец в парцел в село Дебелт. Там са били открити хрилни мрежи и улов на риба от типа сребриста каракуда и платика с общо тегло от 50 кг .

По случая е било формирано досъдебно произвеждане. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР