Нови трамваи тръгнаха по линия номер 5 в столицата. Ремонтът

...
Нови трамваи тръгнаха по линия номер 5 в столицата. Ремонтът
Коментари Харесай

Проверка на bTV показа, че трамвайните релси по линия № 5 не са криви

Нови трамваи потеглиха по линия номер 5 в столицата. Ремонтът продължи 2 години, а след приключването се появиха въпроси за качеството на трасето. " Не чувствам някаква денивелация или осцилация, която да тормози пасажерите – нито в салона, нито в кабината ", споделя машинист пред bTV.
 
" Трасето е построено и там, където би трябвало да има погрешно - има погрешно. Така е планувано, по този начин е изпълнен планът ", сподели инж. Ангел Джоргов, който е зам.- кмет по строителството.
 
Кривата при " Пирогов " е, с цел да може релсите да се приближат до перона и да е по-лесно за слизане и качване, споделят от Следствен отдел към окръжна прокуратура. " Вървя и виждам релсите дали са криви. Като неспециалист виждам, че не са криви. Според експертите, в случай че са криви, би трябвало в трамвая да има подрусване ", споделя репортерът на bTV Радослав Чолаков.
 
Той бе подготвил буркан, цялостен с вода, който постави до прозореца. Чолаков акцентира, че трамваят се движи с 50 км в час и " както се вижда – не друса ". От столичния електротранспорт са безапелационни, че драма няма. Участъкът от " Бъкстон " до " Княжево " ще бъде приключен наесен.
 
Преди седмица общинският консултант Борис Бонев разгласява в профила си във фейсбук несръчна подправена вест - " фотография ", за която твърди че е от ремонтирания бул. " Цар Борис III ". Според него и " направената " фотография релсите са криви, дотам, че в случай че беше истина трамвая щеше от дълго време да се е обърнал.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР