Нови протести срещу неглижирането на климата. Активисти от Петъци за

...
Нови протести срещу неглижирането на климата. Активисти от Петъци за
Коментари Харесай

Активисти искат спиране на инвестициите в изкопаеми горива

Нови митинги против неглижирането на климата. Активисти от „ Петъци за бъдеще “ още веднъж излязоха на улиците. Във Виена уредниците настояват, че са се присъединили 20 000 души. Бяха издигнати лозунги за увеличение на въглеродните налози и прекъсване на потреблението на месо. Някои деятели даже направиха „ седящ митинг “.

Пред Колизеума в Рим се бяха събрали единствено четирима души, само че не по-малко стимулирани.
Искаме да призовем италианското държавно управление и международните водачи да спрат всички нови вложения в изкопаеми горива, които са съществена причина за промените в климата. От тях страда целият свят. Това лято Италия беше раздрана сред опустошителни пожари и ужасни наводнения.
Алесио Петронели – представител на асоциация „ Зелен Ренесанс “

В Хага водно оръдие разпръсна няколкостотин деятели от „ Бунт против изтреблението “, които бяха блокирали многолюден път. Глобални митинги са планувани през уикенда в 54 страни. В Ню Йорк също се готвят такива, когато водачите се съберат на Общото заседание на Организация на обединените нации.

По данни на МВФ, за предходната година държавните управления са похарчили рекордните 7 трилиона $ като дотации за изкопаеми горива. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР