Нови протести с искане за увеличаване на заплатите в Пловдив

...
Нови протести с искане за увеличаване на заплатите в Пловдив
Коментари Харесай

В Кадастъра настояват за увеличение на заплатите, излизат на протест

Нови митинги с искане за увеличение на заплатите в Пловдив и страната. След като преди дни десетки активисти и членове на КНСБ затвориха ул. „ Гладстон ”, чиновниците в Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) също готвят стачка. На 12 октомври те ще спрат работя за час – от 10 до 11 ч., и ще слагат три съществени претенции. Работещите в сектора упорстват за нарастване на заплатите с най-малко 20 на 100, като то влезе в действие със задна дата от 1 октомври. Също по този начин те желаят увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници по координиран и утвърден от синдикалната секция на КТ „ Подкрепа " механизъм.
Прочетете още
Недоволството в Кадастъра назрява от лятото. През август чиновниците започнаха подписка с искане за 20-процентно нарастване на трудовите хонорари.

„ В Агенцията работят 400 души, а неналичието на фрагменти слага естественото ѝ действие в риск ”, сподели още тогава заместник-председателят на Синдиката на административните чиновници " Подкрепа " Кремена Атанасова.

" Специалисти като инженери, архитекти и геодезисти получават под 1000 лв. брутна заплата, което, сами разбирате, е безусловно неприемливо. Ние настояваме за разпореждане, с което да се усилят техните заплати, защото нашите претенции във връзка с приемането на актуализацията на бюджета не бяха признати. Това постанова изключително да бъде признато разпореждане, с което да бъде допустимо нарастването на заплатите на служащите там. От началото на годината са напуснали 45 индивида, които са работили в организацията – готови и качествени фрагменти ", добави още тя.

Сега работещите в бранша показват, че ниското равнище на възнаграждение прави Агенцията по геодезия, картография и кадастър неконкурентоспособна на пазара на труда. „ Това е справедлива причина за затрудняване работата на единствената национална административна конструкция, създаваща и поддържаща в настоящо положение на геодезическа и кадастрална информация за територията на Република България ”, споделят те.

Хората са безапелационни, че в случай че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности.

Припомняме, че поради понижения състав на чиновниците неведнъж пред постройката на пл. " Съединение " №1 се образуваха опашки. Хора чакаха с часове на стъблите. „ Гишетата не работят на цялостен потенциал, пускат по двама, най-вече трима вътре. Служителите са разредени, а самата работа се случва доста постепенно ”, споделиха пред медията ни чакащи. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР