Искам да благодаря на лидерите на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ),

...
Искам да благодаря на лидерите на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ),
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Нямаме никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна

Искам да благодаря на водачите на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), че ме поканиха да разясня политиката на кабинета. Моята персонална политика е за оказване на помощ на Украйна, Една от тематиките неизбежно беше срещата в Париж нощес. Бих се отзовал и бих направил всичко, с цел да отида, в случай че получа такава покана от ГЕРБ-СДС и да се срещна с тяхната парламентарна група и да разясня всички обстоятелства и политики във връзка с помощта за Украйна и други въпроси, защото сега сме очевидци на доста съществени тълкования. Това съобщи министърът на защитата пред публицисти.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12846
На въпрос дали немски снаряди, които се създават в България, ще отидат в Украйна, Тагарев съобщи: „ Нямам такава информация. Може да има произвеждане по поръчки от Германия, само че това са български снаряди ”.

По мотив информацията, че в Париж е обсъждан капацитетът за изпращане на военнослужещи на територията в Украйна, аз участвах в тази среща нощес. Българската позиция е ясна и безапелационна – нямаме безусловно никакви планове да изпращаме български военнослужещи в Украйна ”, безапелационен бе военният министър.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР