Нови проекти изскочиха покрай еврокъщите за гости. Собственици на такива

...
Нови проекти изскочиха покрай еврокъщите за гости. Собственици на такива
Коментари Харесай

Министър Танева: Започват извънредни проверки на къщи за гости в неделя


Нови планове изскочиха около еврокъщите за посетители. Собственици на такива парцели са поискали пари за басейни, джакузита и заведения за хранене. Има подозрения за нередности. Това разкри в „ Здравей, България” земеделският министър Десислава Танева.

В неделя стартират изключителни инспекции. Те би трябвало да открият дали спа-подобренията по еврокъщите дават отговор на разпоредбите, или ще се вършат за персонално прилагане.

„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие”, за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, съобщи Танева.

По думите й изключителните инспекции стартират в неделя, а ръководителят на проверяващия екип ще предложения медиите да отразяват.

„ В 3 от 14-те плана би трябвало към този момент да има настоящи къщи за посетители. Ако в действителност е къща за посетители – атракционите, които се ползва да доведат до по-висока доходност”, съобщи Танева.

Министърът изясни още, че за всяко подозрение, че бизнес проектът е нестабилен – няма да има финансиране.

Танева сподели още, че санкциите по издадените към този момент актове няма да се пратят от българския поданик.

„ Ще поставим всички старания да се платят от тези, които са нарушили разпоредбите. Има към този момент платени санкции по издадени актове и страната си е събрала тези санкции. Другите са в процедура – или правосъдна, или по събиране на тези глоби”.

Танева посочи, че и в предния мандат, когато е била министър, е имало индикации за вероятни злоупотреби.

„ Проверките при Държавна фирма „ Земеделие” са 18% при условие по европейския правилник от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил дребен процент”, разяснява Танева. По думите й от 130 инспекции са наложени 80 акта. По 65 от тях сега са в процедура на взимане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР