Нови правила за посещения в Националните паркове „Рила“, „Пирин“ и

...
Нови правила за посещения в Националните паркове „Рила“, „Пирин“ и
Коментари Харесай

Националните паркове отварят за посещение при спазване на противоепидемични мерки

Нови правила за визити в Националните паркове „ Рила “, „ Пирин “ и „ Централен Балкан “ издадоха дирекциите на предпазените територии. Указанията са готови във връзка със заповедта на министъра на опазването на здравето от 1 май за организация на визитите в националните паркове и противоепидемичните ограничения по отношение на разпространяването на COVID-19.

Според новите правила посетителите в парковете би трябвало да съблюдават обществена отдалеченост от най-малко 2,5 метра. Не се позволява скупчването на компании и групи от туристи на едно място. При диалози с други хора е належащо да се слагат маски или шалове. За достъп до парковете би трябвало да се употребяват единствено избраните входно-изходни пунктове и да се следват маркираните туристически направления.

Забранява се потреблението на лифтове, визити на хижи, заслони и други туристически обекти. Не може да се употребяват за престояване кътовете за отдих като беседки, навеси, маси, пейки, огнища, чешми и погледни места.

От парковите дирекции припомнят на туристите, че при визити би трябвало да се съблюдават прецизно откритите режими и правила и правила за държание в Националните паркове „ Рила “, „ Пирин “ и „ Централен Балкан “. На всички входно-изходни пунктове на предпазените територии и в посетителските центрове са сложени на видни места инструкции, те са оповестени и на интернет страниците на дирекциите на парковете. Следенето за спазването на ограниченията се реализира от чиновниците на паркова защита и надзор към съответните паркови сектори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР