Нови правила разширяват обхвата на подпомогнатите от процедурата по отпускане

...
Нови правила разширяват обхвата на подпомогнатите от процедурата по отпускане
Коментари Харесай

Улесняват кандидатстването за социална помощ при пострадало от бедствие жилище

Нови правила уголемяват обсега на подкрепените от процедурата по разпределяне на обществена помощ до 2500 лева на хора и фамилии, чиито жилища са потърпевши при спешни обстановки, оповестяват от пресцентъра на МТСП.

Това става откакто Управителният съвет на Фонд " Социална протекция " (ФСЗ) одобри промени за облекчение на процедурата, а обявлението за стартирането ѝ по новите правила е утвърдено със заповед на министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

Вече помощите ще се отпускат без значение от прихода на деклариралите. Пострадалото жилище обаче би трябвало да е техен сегашен, непрекъснат адрес, като отпада условието то да е техен единствен парцел. Така биха могли да аплайват повече фамилии. Жилището би трябвало и да е законно издигнато.

Кризисните обстановки от които може да са потърпевши включват наводнения, трусове, пожари и други Средствата са планувани за закупуване на съоръжение или обзавеждане на потърпевшото жилище или обект в жилищна постройка.

Социална помощ при спешни обстановки се отпуска от ФСЗ откакто потърпевшите подадат заявление в общинската администрация по техен сегашен адрес, като е належащо да показват всички нужни документи.

Обявлението за разкриване на процедурата за разпределяне на обществена помощ от ФСЗ при облекчените условия към този момент е изпратено до Националното съдружие на общините в Република България и Агенцията за обществено подкрепяне.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР