Нови насоки за широколентовите мрежи се очаква да влязат в

...
Нови насоки за широколентовите мрежи се очаква да влязат в
Коментари Харесай

Преразглеждат правилата за държавните помощи за интернет


Нови насоки за широколентовите мрежи се чака да влязат в действие следващата година
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейската комисия даде ход на социална консултация, в която всички заинтригувани страни се приканват да разясняват препоръчаното преразглеждане на Насоките по отношение на разпоредбите за държавна помощ за широколентови мрежи. Консултацията ще продължи до 11 февруари 2022 година

Изглежда, че широколентовите мрежи би трябвало да дават отговор на известни минимални прагове, с цел да получат поддръжка от държавните бюджети. Оценката на до момента настоящата политика сочи, че „ са нужни някои целенасочени корекции на съществуващите правила, с цел да се вземат поради последните пазарни и софтуерни промени и бързо разрастващите се потребности от ”.

Комисията предлага редица промени с тясно избрана устременост. По-конкретно, препоръчаното преразглеждане се състои от:

Въвеждане на нови прагове на скорост за обществена поддръжка за гигабитови закрепени мрежи и нови насоки за подкрепяне на разгръщането на.

Въвеждане на нова категория допустима помощ под формата на ограничения от страна на търсенето, с които се подкрепя внедряването на закрепени и мобилни мрежи (ваучери).

Допълнително изясняване на някои понятия, които са значими за осъществяваната от Комисията оценка на държавната помощ.

След приключването на, се чака приемането на новите Насоки за широколентовите мрежи да стане факт към средата на 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР