Нови машини пътуват от България до секциите в чужбина, съобщиха

...
Нови машини пътуват от България до секциите в чужбина, съобщиха
Коментари Харесай

ЦИК отчете рекорд - над 220 000 българи са гласували в чужбина

Нови машини пътуват от България до секциите в чужбина, оповестиха от Централната изборна комисия. Министерството на външните работи прави всичко допустимо те да доближат в точния момент по места. Има опасности да се забавят за втория тур на изборите в Австралия и Нова Зеландия. Там, където не бъдат обезпечени машини, ЦИК ще вземе решение да се премине на гласоподаване с хартиени бюлетини.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов дефинира като рекордна изборната интензивност в чужбина на първия тур на изборите на 14-ти ноември:

" За пръв път гласоподават повече от 200 000 наши сънародници отвън страната - над 220 000 души, в това число и гласовете, които са оповестени за недействителни. Предишният връх беше на 4 април, когато гласоподаваха към 180 000 души ".

Говорителят Росица Матева прикани новите карантинирани да подават заявки напряко в общинските администрации, с цел да гласоподават с преносима изборна кутия:

" Ще се сформират още веднъж служебно описите на тези лица, които са били сложени под карантина, включени са в описите за гласоподаване с преносима изборна комисия и към 21 ноември не престават да бъдат под карантина. Те не би трябвало да подават нови заявки. Ново заявление ще подават единствено гласоподаватели, сложени под карантина след 14 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР