Нови изисквания към производителите и търговци на храни.Производители и търговци

...
Нови изисквания към производителите и търговци на храни.Производители и търговци
Коментари Харесай

Нови изисквания към производителите и търговци на храни


Нови условия към производителите и търговци на храни.

Производители и търговци на храни  ще проведат среща с представители на  Националната организация за приходите ,

на която ще бъде обсъдена  смяна на наредбата за надзор на стоките  с огромен финансов риск.

Националната организация за приходите е подготвена да облекчи отчасти компликациите на българските производители и търговци на храни поради влезлите в действие промени на наредбата за надзор на стоките с огромен фискален риск. Това оповестиха от ведомството, предаде .

Утре ще бъде извършена среща сред производителите и данъчните в централата на Национална агенция за приходите преди да бъде изменена наредбата.

От какво не престават да се оплакват произовители и търговци.

Преди всеки камион с българска храни да бъде претрупан е нужен към половин час за попълването на декларация, сигнализираха счетоводители.

Изискването за подобро обявление на артикули с висок фискален риск пренасяни в България влезе в действие от 3 януари.
„ Тези неща се пишеха единствено на кантарните бележки и на товарителниците,
също по този начин би трябвало да се знае прецизен дата и час на потегляне и разтоварване, то по принцип самото разстоварване, не може да се каже по кое време ще дойде, в случай че се забави часа би трябвало да се подаде спомагателен имейл към Национална агенция за приходите “, изясни Теодора Стефанова, счетоводител във компания за плодове.

Корекции в подадените данни не са позволени, с изключение на с пополъването на нова декларация.
„ Данни за превозвача, данни за спедитора. Ако се претрупва стоката, би трябвало да се напише на кой различен камион ще се претрупва, може да объркаме и кода на самия продукт. Има доста други продукти, просто самата система се утежнява много “, разяснява Теодора Стефанова, счетоводител във форма за плодове.
Разпоредбите се ползват в случаите, когато транспортът се реализира с камион над 3,5 тона, пренасяната стока е с тегло над 500 кг. и стойност над 5000 лв..

„ Намираме текстовете за доста спорни, мъчно се поясняват и схващат от тези, които би трябвало да работят и да извършват условията на наредбата “, сподели Живка Гроздева, член на УС на Асоциация на овощарите в България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР