Нови искри прехвърчаха между Северна Корея и САЩ. Този път

...
Нови искри прехвърчаха между Северна Корея и САЩ. Този път
Коментари Харесай

Искри между Вашингтон и Пхенян на американска територия

Нови искри прехвърчаха сред Северна Корея и Съединени американски щати. Този път това се случи на американска територия. От трибуната на Организация на обединените нации в Ню Йорк севернокорейският външен министър И Йон Хо разкритикува държанието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, както и прелитането на американски бомбардировачи и изтребители край крайбрежията на КНДР, а също така му насочи и персонални нападки, написа Inews.

Той означи и че Пхенян съвсем е завършил с нуклеарното си въоръжение и може да се наложи да го употребява, като за това ще носи виновност точно Вашингтон. Отговорът на Тръмп също не закъсня. По мотив думите на И Йон Хо той още веднъж предизвести, че може да унищожи Северна Корея.

" След продължителна и тежка борба в този момент ние сме на няколко крачки от довеждане докрай на нуклеарната ни мощ ", похвали се министърът на годишната среща на международните водачи в Организация на обединените нации, съобщи Българска национална телевизия. Изкаването бе направено часове откакто американски бомбардировачи B-1B, ескортирани от изтребители F-15, прелетяха в интернационалното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като проява на мощ и с цел да покажат диапазона от военни варианти разполагаем на президента Доналд Тръмп. И Йон Хо разкритикува остро изказванията на американския президент по адрес на страната му и назова Доналд Тръмп " подлудял човек ", " мегаломан " и " една от най-големите закани за мира ", като неведнъж размахваше пръст, с цел да укрепи думите си, съобщи Франс прес. По думите му " безразсъдните и гневни думи " на Тръмп са оскърбили " изключителното достолепие " на Северна Корея и са " опетнили тази свещена сцена на Организация на обединените нации ".

В речта си пред международните водачи във вторник Тръмп заплаши да " унищожи изцяло " Северна Корея, в случай че бъде предизвикан, припомня АП. " Не някой различен, а самият Тръмп е на самоубийствена задача ", съобщи И Йон Хо. И продължи с думите: " Ако почтени хора от Съединени американски щати загинат поради тази самоубийствена офанзива, Тръмп ще бъде напълно виновен ".

По думите на севернокорейския министър през осемте си месеца на власт Тръмп е трансформирал Белия дом " в шумно пазарище ", а в този момент се пробва да трансформира Организация на обединените нации " в гангстерско гнездо ". Той посочи също, че нуклеарната мощ на страната му служи за въздържане на нуклеарната опасност от Съединени американски щати и за попречване на американска намеса. " Президент Зло заема мястото на президент на Съединените щати ", сподели И Йон Хо, предупреждавайки, че Пхенян е подготвен да се отбранява при положение на знак от Съединени американски щати, че готвят осъществяване на " обезглавяваща интервенция против нашия щаб или военна офанзива против нашата страна ".

Министърът уточни, че глобите няма да имат резултат върху решимостта на Пхенян да създаде свои нуклеарни оръжия, чиято последна цел е " баланс на силите със Съединени американски щати ". " Напразна вяра е да се счита, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си поради по-суровите наказания от враждебните сили ", сподели севернокорейският външен министър.

Тръмп разгласи в четвъртък нови наказания на Съединени американски щати, ориентирани против компании и институции, които финансират или улесняват търговията със Северна Корея. А по-рано този месец Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единдушно одобри девети кръг наказания против Пхенян в отговор на нуклеарните и балистичните му стратегии.

" Току-що чух какво сподели външният министър на Северна Корея пред Организация на обединените нации. Ако той продължи да препредава като ехтене мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има ", написа Тръмп в Twitter във връзка думите на И Йон Хо. Не е ясно обаче дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким персонално, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс.

Размяната на все по-заплашителни и персонални обиди сред Тръмп и Ким се ускорява, до момента в който Пхенян се надбягва с времето, с цел да реализира задачата си да сътвори ракета с нуклеарен заряд, способна да доближи континенталната територия на Съединени американски щати - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс. В невиждано изказване в петък Ким назова американският президент " изглупял дъртак " и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заканите на Тръмп в речта му пред Организация на обединените нации изцяло да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР