Нови действия на полицията по разследването на убийството на Алексей

...
Нови действия на полицията по разследването на убийството на Алексей
Коментари Харесай

Акцията в София е свързана със срещи на Алексей Петров дни преди убийството му

Нови дейности на полицията по следствието на убийството на Алексей Петров. Въоръжени служители на реда влязаха в постройка с офиси на застрахователната компания " Лев инс " и Съюза за стопанска самодейност на жителите - и двете свързани с убития през лятото на предходната година Петров.

Разследващите са влезнали в офисите на компанията Cyberone. Компанията предлага услуги в региона на осведомителната сигурност и отбраната на персонални данни. Тя има партньорски връзки с " Лев инс ".

На този стадий публична информация за акцията няма. В Софийската градска прокуратура също нямали данни за тези обиски. Според източници откакто по следствието на покушението против Алексей Петров е добита оперативна информация за негови срещи и диалози в дните преди убийството е преценено, че би трябвало да се ревизират съответни пространства, в които да се търсят доказателства.

" Акцията не е ориентирана към " Лев инс ". Обискират се, претърсват се пространства свързани с компания, която е наемател на постройката ", сподели Явор Колев, шеф " Информационни технологии и киберсигурност " в ЗК " Лев инс ".

На въпрос на Българска национална телевизия: С какво се занимава тази компания? Явор Колев, отговоря: Пак споделям, аз нямам, като представител на " Лев инс ", нямам отношение към тази компания и към други компании. Тази компания по някакъв метод има някакви връзки с " Лев инс, партньорски връзки, както всяка компания в региона на киберсигурността.

И в офисите на ССИГ има някакви претърсвания., като Колев декларира, че евентуално са преглеждани някакви пространства там, само че няма някакви дейности по следствието там.

Телефоните на Петров са били заключени и затова проверяващите ги изпратиха за експертиза във ФБР, защото единствено там имат нужното съоръжение за отключване на този молел мобилни устройства.

" Cyberone " е учредена през 2019 година от Светла Генова, само че половин година по-късно едноличен притежател на капитала на сдружението става Кирил Григоров. Той е някогашен дълготраен чиновник на " Лев инс " до 2020 година, когато поема управелнието на новосъздадената компания за киберсигурност. Според източници на " По света и у нас " сред Григоров и убития през лятотот на предходната година Алексей Петров не е имало спор. " Cyberone " и " Лев инс " са имали парньорски връзки на пазара на застраховки на осведомителни масиви.

От Съюза за стопанска самодейност на жителите оповестиха, че етажът, на който са техните офиси, единствено е огледан от проверяващите и дейностите им не са носочени нито към организацията, нито към нейни чиновници. И от " Лев инс " оповестиха, че чиновниците им не престават обикновено своята работа на работните си места. Те не са ограничавани в своите контакти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР