Нови дати за пролетната ваканция на учениците, предлагат от Отрасловия

...
Нови дати за пролетната ваканция на учениците, предлагат от Отрасловия
Коментари Харесай

Предлагат промяна в графика за пролетната ваканция на учениците

Нови дати за пролетната почивка на учениците, оферират от Отрасловия съвет в системата на. Необходимостта от смяната е стимулирана със мощната натовареност на учениците, подбудена от редуването на присъствено образование и занятия в електронна среда, оповестява БГНЕС.
Според настоящата заповед на просветния министър в този момент пролетната почивка за учениците от 1-и до 11-и клас е планувана сред 3 и 11 април. За зрелостниците почивката е с 5 дни по-кратка. Вместо една - Отрасловият предлага две ваканции. Първата - сред 18 и 21 март, когато завършва първият цикъл на ротация. Идеята е учениците да си починат няколко дни, преди да стартира идващият интервал.
 Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в учебно заведение Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в учебно заведение
На 18 февруари стартират присъствените образователни занятия за учениците от 5, 10 и 11 клас, съобщи БГНЕС. Предстои прекосяването на дистанц...
Новият график предлага втората част от пролетната почивка да бъде от 29 април до 9 май, оповестява БНР. Със съчетаването на почивните дни на Великден, 1 май и Гергьовден, ще се избегне редуването на образователни и неучебни дни, което разпокъсва занятията. Отрасловият съвет показва вяра повече да не се затварят образователни заведения, както и да бъдат положени всички старания за естественото осъществяване на държавните зрелостни изпити и на националното външно оценяване в четвърти, шести и десети клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР