Общинските съветници одобриха с мнозинство от 41 гласа предложената от

...
</TD
>Общинските съветници одобриха с мнозинство от 41 гласа предложената от
Коментари Харесай

Академия за родители в Русе: Безплатни съвети от специалисти за млади родители

Общинските съветници утвърдиха с болшинство от 41 гласа препоръчаната от кмета стратегия " Академия за родители към Община Русе “. Тя ще се осъществя посредством съдействие сред локалната администрация, УМБАЛ " Канев “ и  УМБАЛ " Медика “, като главната ѝ активност - " Общинско учебно заведение за бъдещи и сегашни родители “, цели да поддържа и увеличи информираността на родители на деца до тригодишна възраст.  

В рамките на самодейността ще се провеждат безвъзмездни месечни срещи с разнообразни експерти, които ще дават препоръки и положителни практики за майчинството и детското развиване. В тази връзка през април беше извършена работна среща с представители на УМБАЛ " Канев “ и УМБАЛ " Медика “ и чиновници на общината, с цел да се обсъдят взаимни действия, заяви Общината.

Програмата ще предлага безвъзмездни месечни срещи с акушер-гинеколог, неонатолог, педиатър, съветник по кърмене и акушерка. Темите ще обгръщат майчинството и развъждането на дете по модерни способи и положителни практики, одобрени от Световната здравна организация.

Чрез тези начинания ще се обезпечат условия за дейна промоция на физическото и психическо здраве на дребните деца и техните родители, предоставяйки своевременни, качествени и сложни препоръки от експерти. Целта е да се способства за по-добрата осведоменост и поддръжка за родителите, което ще усъвършенства здравето и благополучието на най-малките жители на Русе.

Дейностите по програмата ще се правят при безплатно финансово съдействие.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР