Нови близо 1500 документа, свързани с разследването на убийството на

...
Нови близо 1500 документа, свързани с разследването на убийството на
Коментари Харесай

Архивите на САЩ разсекретиха нови документи за убийството на Кенеди |

Нови близо 1500 документа, свързани с следствието на убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 година, разгласиха Националните архиви на Съединени американски щати , заяви Асошиейтед прес. Няма данни, че те съдържат нови разкрития, които биха трансформирали коренно публичното схващане за събитията към стрелбата против Кенеди в Далас на 22 ноември 1963 година от Лий Харви Осуалд.

Но все пак документите бяха предстоящи с неспокойствие от историци и други, които десетилетия след убийството на Кенеди остават скептични, че в разгара на Студената война страдащият от душевен проблеми млад мъж с поръчана по пощата пушка е единственият виновен за убийството, трансформирало хода на американската история.

Документите включват телеграми и бележки на Централно разузнавателно управление на САЩ, обсъждащи разкритите по-рано, само че в никакъв случай изцяло изяснени посещения на Осуалд в руското и кубинското посолство в Мексико, както и разискване в дните след убийството на капацитета за присъединяване на Куба в покушението на американския президент.

Междувременно Джо Байдън номинира дъщерята на Кенеди Каролайн Кенеди за дипломат на САЩ в Австралия, заяви Белият дом, представен от Франс прес.

Тя е последното живо дете на убития президент. При Барак Обама тя бе дипломат в Япония. Номинацията ѝ за новия пост би трябвало да бъде одобрена от Сената. Обявяването на номинацията ѝ бе направено близо година след началото на мандата на Байдън в миг, когато сенаторите републиканци бавят процедурата по одобрение на ключови дипломатически постове.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР