Нови батерии за електромобили се зареждали само за 10 минути,

...
Нови батерии за електромобили се зареждали само за 10 минути,
Коментари Харесай

Нови батерии за електромобили се зареждат само за 10 минути

Нови акумулатори за електрически автомобили се зареждали единствено за 10 минути, само че събирали задоволително заряд за изминаването на над 300 километра. Твърдението е на учени от Щатския университет на Пенсилвания, които разгласиха проучването си в списание " Джаул ". Този способ на зареждане ще реши един от главните проблеми на напълно електрическите коли, написа Агенция Франс Прес. Сегашните акумулатори нямат сходни качества, тъй като литият в тях не може да понесе толкоз мощен заряд за малко време и стартира да се втвърдява към анодите, което доста съкратява живота на батерията.

Според Чао-Янг Уонг от Щатския университет на Пенсилвания резултатът може да се избегне, като цялата батерия се нагрее до към 60 градуса по Целзий.

Експериментите се оказали сполучливи, само че към този момент остава казусът по какъв начин да бъде направено устройството, което загрява батериите по-малко, с цел да бъде използвано във всекидневието.

Поради огромните количества електрическа енергия, с които ще бъде захранвана батерията през тези 10 минути, има потребност и от спомагателни гаранции за сигурността на системата.

" Бързото зареждане е належащо на електрическите коли, с цел да могат да се конкурират с обичайните. То е едно от най-силно търсените неща в създаването на тази технология ", споделя Рик Саклибън от Американското общество на химиците.

Автомобилите от настоящото потомство на Тесла имат потребност от най-малко 30 минути зареждане, с което получават единствено непълен заряд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР