Нови астрономически изследвания показват, че Вселената е по-млада, отколкото се

...
Нови астрономически изследвания показват, че Вселената е по-млада, отколкото се
Коментари Харесай

Вселената е по-млада, отколкото си мислим, разширява се много по-бързо

Нови астрономически проучвания демонстрират, че Вселената е по-млада, в сравнение с се смяташе до момента и се уголемява доста по-бързо.
Новите данни сочат, че познатата галактика е почти на 12.5-13 милиарда земни години, което е с към един милиард години по-малко, в сравнение с се смяташе от космолозите.
Данните, събрани от галактическия телескоп Хъбъл на НАСА, преразглеждането на оценки за възрастта и разширението от астронома Адам Рийс, притежател на Нобелова премия, доведоха до моментно блокиране на общоприетия модел на физиката, защото учените по света обмислят последствията от новата информация.
Нашата по-бърза и по-млада галактика се датира посредством потреблението на математическо пресмятане, известно като " Константата на Хъбъл " - число, дефинирано при започване на 20-ти век, само че в този момент - с помощта на Рийс и неговото ново проучване – се твърди, че то е с към 9% по-голямо.
Новото число директно въздейства върху способността на човечеството да отгатне възрастта на познатата галактика - интегрално пресмятане на физиката.
Тъй като и Рейс, и поддръжниците на по-ранната версия на " Константата на Хъбъл " настояват, че техните калкулации са верните, мнозина приканват за ново установяване на измерванията.
" Все по-често наподобява, че ще ни би трябвало нещо ново, с цел да разбираем това ", отбелязва Рийс, астроном от " Джон Хопкинс ", който завоюва Нобеловата премия за физика за 2011 година.
Други учени, в това число и астрофизикът на НАСА и нобеловият лауреат Джон Матър, оферират две благоприятни условия за галактическата главоблъсканица: " Първо, вършим неточности, които към момента не можем да намерим. Две, природата има нещо, което още не можем да намерим ".
Понастоящем множеството астрономи са комплицирани, предполагайки, че и Рейс, и по-ранният модел могат да са прави - в едно и също време - изключително като " никой не може да откри нищо неверно " в нито едно от измерванията, съгласно астрофизика от университета в Чикаго Уенди Фридман, представен от KWTX.com.
Намирането на метод за координиране на двете разнообразни измервания изисква основаването на нов метод да се приказва за " Константата на Хъбъл ", за физиката и космологията, съгласно учените.
" Трябва да добавите нещо във вселената, за което не знаем ", отбелязва астрофизикът от института за просвета " Карнеги " Крис Бърнс. " Това постоянно те кара да се чувстваш неудобно ", прибавя той.
Дали тъмната материя, тъмната сила или друга към момента неоткрита обикновена мощ се появяват, с цел да обяснят по какъв начин два резултата могат да бъдат правилни едновременно, астрофизиците към момента не знаят. Не е ясно дали ще би трябвало да създадат промени в общата доктрина на относителността на Айнщайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР