Нови 94 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска

...
Нови 94 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска
Коментари Харесай

Само за 48 часа: Четирима души с COVID-19 починаха в Кюстендилско

Нови 94 позитивни проби с коронавирусна зараза има в Кюстендилска област през миналите 48 часа, оповестяват от Областния спешен щаб.

Взетите и изпратени за проучване проби през двата почивни дни са общо 113, като резултати от тях стават ясни до 48 часа.

В община Кюстендил новозаразените с Ковид-19 лица са 55, в Дупница – 27, в Сапарева баня – 6, по два нови случая има в общините Кочериново и Невестино, по един новозаразен с инфекцията в Бобов дол и Трекляно.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са приети в болница 28 лица. От тях 12 са на О2 и в по-тежко положение.

В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ - град Дупница са приети в болница 37 души. Повече от половината от тях са в тежко положение.

Към този час 74 лица са настанени за лекуване в Ковид отделението на болничното заведение в град Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лекуване, останалите пациенти са в тежко и приблизително тежко положение.



Четирима души, с позитивни проби за коронавирусна зараза, са умряли през миналото денонощие – мъж на 78 година и жена на 77 година от община Дупница, 53-годишен мъж и 70-годишна жена от община Кюстендил. Трима от тях са имали съпътстващи болести.

Областният спешен щаб сервира откровени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР