Новата власт, пък макар и служебна, вече започна да действа

...
Новата власт, пък макар и служебна, вече започна да действа
Коментари Харесай

Залезът на калинките

Новата власт, пък въпреки и служебна, към този момент стартира да работи с обсег. Освен рокадите в Министерство на вътрешните работи, ставаме очевидци и на забавни, даже знакови уволнения на директорки на организации. Вчера Десислава Трифонова бе освободена от поста изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ). Днес работата си загуби Галя Димитрова, изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП).

Разкритията към Трифонова провокираха скандал по две аргументи – голямото възнаграждение, което е получавала, и обстоятелството, че по всички проличава, че работата на ръководената от нея организация е била съвсем безсмислена.

Самата Трифонова призна, че БАИ в действителност не е привлякла безусловно никакви чуждестранни инвестиции.

Това не е попречило да получава заплата в размер на 38 000 лв. на месец и да дава отговор за големия бюджет на организацията, без да е ясно каква експертиза въобще има.

Случаят " Трифонова "

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков назначи някогашния зам.-министър на стопанската система Стамен Янев на мястото на Десислава Трифонова. Той е изпълнявал тази служба и преди. Трифонова обаче се постара да сътвори същинска драма от уволнението си.



По думите й тя била изгонена и изхвърлена, без каквито и да е пояснения, а Янев нахлул безусловно като мутра в кабинета й.

Трифонова пропусна да регистрира, че Фейсбук пламна с гневни мнения по отношение на колосалната й заплата.

Не липсват и рецензии, че в действителност не е свършила никаква работа. Като цяло публичното въодушевление по никакъв метод не поддържа опитите й да се показа като жертва.

Трифонова приключила право в Софийския университет и твърди, че има огромен опит в ръководството на огромни потоци от финанси. Тя е назначена на поста от някогашния министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

" Имам 10-годишен опит в обществената администрация. Работила съм в разнообразни ведомства и в Министерски съвет. Била съм шеф на отдел в Държавна фирма " Земеделие ", в Министерство на финансите съм работила ", изясни през днешния ден пред bTV Десислава Трифонова.

Анализ на кариерата й демонстрира, че тя фактически има 10 години стаж, само че все на управителни позиции, което повдига голям брой въпроси.

Именно заради такива фрагменти се появи определението " калинки ", като синоним на класическото " парашутисти ".

Относно недоволството й, че е освободена без предупреждение и претекстове, Стефан Янев уточни пред " Фокус ", че е бил поканен от новия министър, с цел да продължи дейността си там, където е работил повече от 5 години.

" Министърът има за главен собствен приоритет привличането на вложения и търси успеваемост за късия мандат на това държавно управление. Нормално е, когато си заемал избрана обществена позиция и я напускаш, да има отчаяние, само че когато става въпрос за успеваемост в администрацията не са нужни претекстове според член 19а на Закона за администрацията ".

Случаят " Димитрова "

С решение на Министерския съвет през днешния ден Галя Димитрова е освободена като изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, а на длъжността е назначен Румен Спецов.

Мотивът за освобождението й е " редовно несъблюдение на служебните отговорности ".

Опитът на Спецов в Национална агенция за приходите стартира още през 2001 година, когато влиза в редиците на Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Добрич, а в периода 2009 година - 2015 година е работил в Централното ръководство на Национална агенция за приходите. През последните години е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство. 

Освен това той е нееднократен първенец по културизъм.

Помните ли НАПLeaks? Вижте най-големите неточности на Димитрова...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР