Новата виртуална платформа "Аз -клиентът" ще даде възможност на клиентите

...
Новата виртуална платформа "Аз -клиентът" ще даде възможност на клиентите
Коментари Харесай

Нова платформа ще помага в потребителските спорове между клиенти и търговци

Новата виртуална платформа "Аз -клиентът " ще даде опция на клиентите и търговците да разрешат с помиряване за няколко дни потребителски спор. Приложението беше показано на конференция в Българска телеграфна агенция от Йонко Лазаров - началник на плана, и от Димитър Маргаритов - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.
Чрез приложението, което може да изтегли всеки, жителите ще имат опция да подават сигнал за неточно търговски държание. С моментна фотография с местоположение или посредством касова записка, ще се локализират комерсиалните обекти.
Когато се означи местонахождението, системата автоматизирано предлага търговски обекти наоколо, като потребителят избира кой тъкмо е обектът. Гражданите ще могат с изключение на да онагледяват неточната процедура, да разясняват и документално сигналите. Коментари могат да вършат освен подалите сигнали, само че и всички консуматори на платформата. Търговецът се известява за случая за неточна процедура посредством имейл, sms, известие.
Търговските обекти ще имат опция в границите на пет дни да реагират, с цел да приключи въпросът с помиряване и всички страни да са задоволени. Комисията за отбрана на потребителите ще се намесва при положение, че търговците не реагират в период.
Приложението цели нелоялните търговски да практики да намалеят, да има от ден на ден помирителни производства преди да се намеси санкциониращият орган, уточни Димитър Маргаритов. По думите му по този начин търговците ще си обезпечат повече клиенти.
Търговците също ще имат право на известия в новата платформа за промоции и оферти към лоялни клиенти. Лимитът ще е пет известия на месец. Идеята е да се споделят положителни практики. Ще могат да го вършат търговци, които са участници в платформата, декларирали са предпочитание да получават известия, и такива, към които към този момент има сигнали.
Новата виртуална платформа е създадена от основателите на приложението "Аз-кметът ". Предстоящите коледни празници са комфортно време да бъде тествана платформата и да се види какъв % от потребителските разногласия приключват с помиряване в предварителната фаза за разрешаване, уточни Димитър Маргаритов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР