Новата учебна година във Великобритания стартира със смесени чувства -

...
Новата учебна година във Великобритания стартира със смесени чувства -
Коментари Харесай

Училищата не са центрове за заразяване, това схващане е погрешно

Новата образователна година във Англия започва със смесени усеща - няма да се наложи още веднъж затварянето на учебните заведения, в случай че случаите на заразявания с COVID-19 ескалират, съобщи БНР.

Данните на националната статистика демонстрират, че равнищата на заразявания и жертви не престават да са високи. В сряда да вземем за пример имаше 207 жертви, което е най-високата численост от 7 март насам, и към 36 000 инфектирани. 178 са жертвите за последното денонощие и над 38 000 инфектирани. При възобновяване на образователните занятия в Шотландия през август бе регистрирано нарастване на случаите на заразявания, което бе приписано точно на отварянето на учебните заведения. Това тревожи родители и учители, тъй като необятно публикувано е мнението, че събираното на огромно количество деца в този момент, когато са отстранени множеството ограничаващи ограничения, няма да докара до нищо положително.

Доктор Ивон Дойл, медицински шеф на Общественото опазване на здравето в Англия съобщи, че учебните заведения не са центрове на заразявания с COVID-19 и че това разбиране е неправилно. Тя означи, че изцяло схваща загрижеността на родителите към завръщането на учениците, само че значимите ограничения за ограничение на заразяванията към момента са в действие. Тук е належащо разяснение, защото за разлика от предходната година по това време, в този момент има доста по-малко ограничавания, да не кажа съвсем никакви. В Англия и Уелс, да вземем за пример, носенето на маски в учебните заведения към този момент не е наложително. В двете упоменати елементи на Обединеното кралство плюс Северна Ирландия бе анулирано и спазването на обществена отдалеченост.

Миналата година, когато някой възпитаник имаше позитивна проба, той се самоизолираше, както и всички останали в неговата група или които са били в непосредствен контакт с него. Сега при позитивна проба ще се самоизолира само инфектираният. Контактувалите с него, дали обаче негативна проба, ще не престават да вървят на учебно заведение. Министърът на образованието Гавин Уилямсън съобщи за Би Би Си, че за учениците е доста по-добре да не престават с един по-нормален развой на образование, което пък ще даде на родителите опция освен по-пълноценно да вървят на работа, само че и да отидат на заведение, да посетят музикални фестивали или театри, да вземем за пример. Основен миг в политиката на Министерството на образованието е провеждането постоянно на всеобщо тестване в учебните заведения. Полагат се повече грижи за по-добра хиена и непорочност, учебните заведения бяха снабдени с монитори за положението на въздуха.

16 и 17-годишните към този момент получават предложения за имунизиране с първа доза, само че без изясненост за втора такава. По последни данни половината от тази възрастова група към този момент са се инжектирали. Британското опазване на здравето има да взема сложни решения по какъв начин да разполага във времето възрастовите групи за имунизиране. Досегашният опит въпреки всичко демонстрира, че всеобщото имунизиране върви доста сполучливо. И до момента в който родителите би трябвало да търсят салдото сред рисковете от COVID-19 и нарушаването на образованието, здравните специалисти сякаш са по-загрижени за това да не се прекъсва процесът на образование, въпреки и учените да считат, че до края на септември сигурно най-голям брой инфектирани ще има в учебните заведения.

Както означи епидемиологът от лондонския Имперски лицей професор Нийл Фъргюсън, на този стадий при този голям брой имунизирани британци, страната може да се оправя с доста повече случаи на заразявания, тъй като при доста от тях отпада хоспитализирането, само че в случай че се стигне въпреки всичко до 100 000 – 150 000 инфектирани на ден, това ще претрупа опазването на здравето, поради и на това, че сред 5 и 10% % от популацията към момента не е имунизирано, колкото и невисок да наподобява този %. Междувременно от Общественото опазване на здравето в Англия, в опит да поощрят децата да си вършат проби оповестиха, че рискът от заразяване с COVID-19 за голямото болшинство от децата остава дребен, само че въпреки всичко тестванията са извънредно значими, с цел да се открият скрити случаи с вируса при започване на първия период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР