Новата техника, с която ще се превъоръжава войската ще се

...
Новата техника, с която ще се превъоръжава войската ще се
Коментари Харесай

Новата техника за армията ще се прави у нас

„ Новата техника, с която ще се превъоръжава войската ще се създава и у нас. Това сподели за “Труд ” началникът на защитата Ген.-лейтенант Андрей Боцев.

Става дума за новите бойни машини за сухопътните войски и патрулните кораби за Военноморски сили. Това ще е и едно от главните условия към задграничните компании и компании, които ще аплайват за реализация на двата плана.

По проект сухопътните войски би трябвало да придобият близо 230 бр. колесни бойни бронирани машини от нов вид – с нараснала огнева мощност и по-висока бронезащита. Стойността на този план е към 1,2 милиарда лева Проектът за рационализация на Военноморски сили пък планува превъоръжаване на флота с 2 нови модулни патрулни кораба. Стойността на тази поръчка е 820 млн. лева

Освен това концепцията е 2-та плана, дружно с този за новия изтребител, да започват паралелно следващата година, като ще се разплащат във времето допустимо най-дълго. За да стане това факт обаче, през 2018 година ще са нужни към 400 млн. лева на МО, които няма да са от военния бюджет, а ще са целево отпуснати средства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР