Новата стратегия на управляващите, на Промяната“ е: Няма закони, няма

...
Новата стратегия на управляващите, на Промяната“ е: Няма закони, няма
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Стратегията на новите управляващи е: Няма закони, пази ни олигархът Прокопиев!

Новата тактика на ръководещите, на „ Промяната “ е: Няма закони, няма Конституция, нас ни пази Прокуратурата, пази ни олигархът Иво Прокопиев.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид в пленарната зала на Народното събрание. Повод бе оставката от Народното събрание на депутата Александър Тодоров (ИТН), избран за изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор и подадената от него декларацията с погрешно наличие, че не заема висша обществена служба по член 6, алинея 1, т. 1 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. За да оглави Спортния тотализатор се изисква той да не заема други висши държавни постове. Освобождаването на Тодоров като депутат провокира остра пленарна полемика.

“Защо още веднъж сме изправени пред обстановка на сключване декларация с погрешно наличие? Кой подведе този млад сътрудник да подпише тази декларация и кой му послужи за образец, с цел да го направи?“, попита Хамид Хамид. И съобщи: „Колеги, с една погрешна декларация през днешния ден шеф на Тотото, на следващия ден министър-председател“.

Разбрахме от съда за това. Къде бяха медиите? Къде е свободата на словото да разберем претекстовете на сътрудника да подаде това заявление. Или истината се крие в обява на авторитетното френско списание „ Ентрепренде “, че медиите са прислужници на медийния олигарх Иво Прокопиев и той има най-силно въздействие в България, съобщи Хамид Хамид. Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи попита „дали подписването на декларацията с погрешно наличие не се насърчава и от дейности на прокуратурата, които заметоха декларацията на министър-председателя Кирил Петков най-услужливо“.

Прави чест на Конституционния съд, който се произнесе според Конституцията и законите на страната, разяснява Хамид.

Явно новата политика на „Промяната“, новата тактика на ръководещото болшинство е: Няма закони, няма Конституция, нас ни пази Прокуратурата, пази ни олигархът Прокопиев, заключи Хамид Хамид.

Разбрахме, че декларациите на Кирил Петков нямат никакво значение. Ще помоля да не го давате за образец за съблюдаване на законите и Конституцията на страната, в това число за сключване на документи. Неговите подписи нямат значение, това го разбрахме. Произнесоха се и Конситуционният съд, и прокуратурата на Република България, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, репликирайки изявление на Дани Каназирева (ГЕРБ-СДС).

В случая с декларацията на Александър Тодоров има закононарушение, безапелационен бе националният представител от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов. Новата „ Промяна “ е замяна на Конституцията, която се нарушава за следващ път, сподели Ибрямов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР