Новата стихосбирка на Анна Мария Петрова – Гюзелева Анабел …А

...
Новата стихосбирка на Анна Мария Петрова – Гюзелева Анабел …А
Коментари Харесай

Представят новата стихосбирка на Анна Мария Петрова – Гюзелева Анабел в Павликени

Новата стихосбирка на Анна Мария Петрова – Гюзелева Анабел „ …А душата знае “ ще бъде показана в Павликени. Изданието е в памет на Никола Гюзелев и е обогатено с негови картини, предоставени от Фондация Никола Гюзеле. Събитието ще се състои на 23 април от 17:30 ч. в залата на Община Павликени.

 anna-maria-bg-cover-new

Анна Мария Петрова-Гюзелева е актриса, публицист, кино и тв продуцент. Сътрудник е на Българска национална телевизия, на RАИ, TВ La 7 и Mедиасет-Italia. Актриса с повече от 50 игрални кино лентата,сериала и копродукции, в България, Италия, Германия, Франция, Съединени американски щати с основни и поддържащи функции. Хореограф и учител по типичен и джаз балет в Италия и България. Кино и ТВ продуцент в Италия и България. Президент на Асоциация Артемидия, Италия за българо-италианска просвета и изкуство и създател на Биенале Артемидия от 2007г. Основател и шеф на продуцентска къща “Adria Film International “ltd от 1993г. Председател на Фондация “Никола Гюзелев” от 2015г.

Член е на Италианския Национален Журналистчески Орден и на Съюз на българските журналисти. Член на Журито на Италианската Филмова Академия. Член на Италианския Национален Съюз на писателите и артистите. Член на Дамския книжовен салон „ Евгения Марс ”. Дописен член и Секретар на Отделение Изкуство на БАНИ-Българска Академия на Науките и Изкуствата.

Пише стихове и разгласява в Италия и България. Има издадени стихосбирки на български и италиaнски език („ Молитва за живот ” Изд. Иван Вазов 2001, „ Цветя и бодли на Вия Егнатия ” Траче Едиторе Италия 2011 и „ Дреболии ” Бертони Едиторе Италия 2015, “А душата знае” Издателство “Български писател”2015г.), с интернационалните награди за поезия-Първа премия в Eвропейски конкурс за лирика и просвета 2010, Италия; Голямата премия за просвета и лирика 2012, Италия; Наградата на ЕП 2013; Награда на СполетоФестивалАрт2013 Италия за стихосбирката „ Цветя и бодли на Вия Егнатия ” и на СполетоФестивалАрт2015, Италия за стихосбирката „ Дреболии “. Представена на Международния Салон на Книгата в Торино, Италия през 2012 и 2016г. с последните си две италиански стихосбирки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР