Новата седмица започва с новината за намаление наполовина на данъка

...
Новата седмица започва с новината за намаление наполовина на данъка
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Един риск по-малко след Джаксън Хол

Новата седмица стартира с новината за понижение на половина на налога върху покупката на акции в Китай. Тя се отрази в относително умереното повишаване на показателите от към %. Но удостоверява терзанията на вложителите, че китайската стопанска система не се развива по проект и по отношение на упованията от началото на годината. Това към този момент е явно, в това число и поради неналичието на директни дотации и тласъци към строителството и капиталовите компании в бранша. Правителството към момента няма планове да отпусне рестриктивните мерки върху пазара на недвижими парцели, с цел да не допусне повишаването им и надлежно още по-голям балон по отношение на приходите в страната.

Не по този начин стоят нещата в Съединени американски щати, където индустрията продължава свиването си, а стопанската система се движи от бранша на услугите. В края на седмицата ще забележим данните за бизнесклимата в промишлеността през август, който евентуално ще се окаже десетия следващ месец със стесняване на интензивността. Тенденцията е отрицателна и идва в контраст на доста ниската безработица от 3.5% в прогнозите за месеца. Последното е добра вест за стопанската система, само че слага централните банкери в сложната обстановка да стопират инфлацията, която ще продължи да е висока, до момента в който мощно порастват разноските за труд. Но сега наклонността е за понижение на темповете на напредък на заплатите и дружно с поевтиняването на недвижимите парцели и спада на наемите способстват за успокояването на инфлацията. Затова централните банкери приказват единствено за вероятно покачване на лихвите, в случай че възникне такава нужда в бъдеще.

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл избра да не стресира вложителите с изненадващи промени в политиката на годишната среща на централните банкери в Джаксън Хол. Той също така не подчертава върху рисковете от високи лихви за дълготрайно време. Реакцията на показателите беше слаба, само че несъмнено може да се каже, че един огромен риск за пазарите не се материализира и вложителите ще се концентрират върху икономическите вести и до по кое време ще продължава спада на показателите, с цел да купуват акциите на към този момент падналите компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР