Новата седмица в Русия започна с тревожни новини. Директорът на

...
Новата седмица в Русия започна с тревожни новини. Директорът на
Коментари Харесай

Пореден арест в Русия: нов хоризонт на низостта и цинизма

Новата седмица в Русия стартира с тревожни вести. Директорът на Фонда за битка с корупцията (създаден от Алексей Навални) Иван Жданов заяви, че в почивните дни полицията е обискирала и разпитвала в Ростов на Дон неговия татко Юрий Жданов, след което съд го е изпратил до май в Следствен изолатор.
Бащата поради сина

Повод за ареста на 66-годишния пенсионер е станал епизод от трудовата биография на Юрий Жданов. Той не е заемал никакви управителни длъжности, дори не е имал право да подписва нищо, само че в този момент се пробват да изкарат точно него виновен в заплетената история с апартамент, който някакво семейство в населено място в далечния Север е получило без да му се поставя.

Без политическия подтекст такова дело надали изобщо би могло да възникне. На този декор още по-дивашки наподобява незабавният арест на в никакъв случай до момента не съдения Юрия Жданов.

Всичко това доста наподобява на опит да се отмъсти на близкия сподвижник на Алексей Навални. Понеже няма по какъв начин да стигнат до самия Иван Жданов, силовите структури на Путин са решили да си го изкарат на човек, който в никакъв случай не си е и помислял да се крие: на неговия възрастен и не доста здрав татко.

Не посягайте на фамилията на … началника!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР