Новата програма „Coding Kids Burgas“, организирана от Община Бургас и

...
Новата програма „Coding Kids Burgas“, организирана от Община Бургас и
Коментари Харесай

Безплатният курс по програмиране за деца „Coding Kids Burgas“

Новата стратегия „Coding Kids Burgas“, проведена от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения със съдействието на EPAM Systems Bulgaria, се завръща през юли с ново издание за изцяло начинаещи и за напреднали.

През пролетната почивка тя даде опция на над 160 бургаски деца да получат гратис обучение в областта на цифровите технологии и програмирането.

Обучители в програмата още веднъж ще бъдат изявени възпитаници от Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, а образованията ще се правят благодарение на средата за програмиране „Scratch“, която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст. Посещението на курса още веднъж ще бъде изцяло гратис, а стартът ще бъде през първата седмица на месец юли, с дълготрайност по една седмица за всяко дете. Занятията ще се състоят всеки работен ден, от понеделник до петък.

Курсът ще се организира редом на три местоположения, като родителите на децата ще могат да изберат сред базата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. „Меден рудник“, Конгресния център на Морска гара и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Срокът за записване е до 26 юни, а линкът към формата за записване е:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР