Новата позиция на Хамас относно сделката за заложници нереалистична. Това

...
Новата позиция на Хамас относно сделката за заложници нереалистична. Това
Коментари Харесай

Израел: Новата позиция на Хамас относно сделката за заложници нереалистична

Новата позиция на Хамас по отношение на договорката за заложници нереалистична. Това изказване направи кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

„ Хамас продължава да се придържа към нереалистични претенции. Актуализирана информация по този въпрос ще бъде показана на военния кабинет и кабинета по сигурността в петък “, се споделя в изказване на офиса.

Според радио Кан Хамас е изпратил отговор със лист с претенции на катарските медиатори в четвъртък вечерта. Твърди се, че документът е бил показан на договарящия екип от името на Израел след съвещанието на военния кабинет, тъй че министрите ще се срещнат още веднъж в петък. Източник на радиостанция, осведомен със наличието на документа, означи, че има „ позитивен прогрес “ в позицията на Хамас и „ съглашение е допустимо “.

Според Кан Израел е „ внимателен оптимист “ и признава ролята на натиска, упражняван от Катар върху Хамас.

Нетаняху в четвъртък, по време на среща със фамилиите на заложници, държани в линията Газа в комплекса на Министерството на защитата в Тел Авив, означи, че „ за първи път вижда напън от Катар върху Хамас “. Според премиера „ Катар е почнал да споделя на Хамас, че ще го лиши от пари “.

Правителственият глава сподели на роднините на заложниците, че по време на срещата им не е имало действителен отговор от страна на Хамас на предложенията за напредване напред със договорката.

 

Източник – Радио Кан/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР