Новата многофункционална зала Арена Бургас беше открита официално днес. На церемонията

...
Новата многофункционална зала Арена Бургас беше открита официално днес.
На церемонията
Коментари Харесай

Откриха официално новата зала „Арена Бургас“

Новата многофункционална зала " Арена Бургас " беше открита публично през днешния ден.

На церемонията участваха президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, регионалният шеф Мария Нейкова и кметът Димитър Николов.

Те поздравиха жителите на Бургас и всички спортни почитатели преди мача от полуфиналите на баскетболния шампионат сред Черноморец и Рилски състезател.

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков връчи на министър Весела Лечева Акт 16 и заяви, че залата към този момент има позволение за употреба.

Президентът Радев поздрави бургазлии, регистрира напъните на предходните държавни управления, както и упоритостта на министър Лечева градежът да завърши и залата да може да приема спортни и културни събития.

" Приключи едно дълго очакване, изпълнено с огромни очаквания. Днес България и Бургас имат едно съвременно спортно оборудване, в което да бъдат проведени най-големите и вълнуващи спортни събития. Тази зала имаше доста мъчно начало. Минахме през доста провокации, само че любовта към спорта ни накара да обединим старания, тъй че " Арена Бургас " да бъде открита през днешния ден. Сигурна съм, че тук ще се радваме на изявите на доста български първенци. Благодаря на президента Румен Радев за това, че отдели време за това събитие. За това, че бяхме на 100-годишния празник на Българския олимпийски комитет. За това, че даде опция на всички спортни организации да се срещнат с опциите за финансиране на техните спортни планове ", сподели министър Лечева.

Кметът Димитър Николов заяви, че от през днешния ден бургазлии имат съвременно оборудване, което е значима облага освен за града, само че и за българския спорт.

Строежът на залата стартира през 2014-а година. Сега тя е с потенциал от 5200  места, както и 2000 спомагателни седалки на преносимите трибуни.
" Арена Бургас " може да побере до 15 хиляди души с помощта на огромната си повърхност. Покривната структура тежи 1200 тона и може да издържи до 300 тона в допълнение съоръжение за осветяване и озвучаване. Височината от 35 метра разрешава в нея да бъдат проведени огромни събития с огромни подиуми. Теренът в огромната зала е с бетонна основа, върху която могат да се построяват всевъзможни настилки - за лека атлетика, баскетбол, волейбол, тенис, гимнастика, битка, бокс и други.

Предимство са плануваните в комплекса хранилища, в които се съхранява и цялото съоръжение. Освен главната зала, в комплекса има още три зали, триетажен паркинг, както и голям брой по-малки пространства.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР