Новата комисия по ревизията, която ще се събере днес, сряда,

...
Новата комисия по ревизията, която ще се събере днес, сряда,
Коментари Харесай

Новата комисия по ревизията започва с афери в енергетиката

Новата комисия по проверката, която ще се събере през днешния ден, сряда, на първото си съвещание, ще започва с аферите в енергетиката. Това заяви председателката й Мая Манолова, която бе основател за основаването на такава анкетна комисия и нейн началник и в предходното Народно заседание.  

" На първото заседание ще стартираме с тематиката за енергетиката. Ще разгледаме положението на другите енергийни сдружения - НЕК и БЕХ, ЕРП-тата, топлофикациите и други основни структури в енергетиката ", поясни Манолова.

Специално внимание ще бъде отделено на общинското дружество " Топлофикация София ", където се обрисува нов скандал поради състезанието за избор на строител на завода за изгаряне на боклуци.  

" В края на предходната седмица публичната поръчка за построяването на инсталацията е финализирана. Столичната община е завършила социална поръчка за 300 млн. лева и е избрала компанията, която е предложила най-висока цена ", твърди Мая Манолова. Нещо повече, по нейна информация на определения изпълнител светкавично е преведен аванс - 60 милиона лв.. Депутатката, която е правист, напомни, че е юрист про боно по делото, заведено от цивилен организации против отчета по Оценка на въздействието върху околната среда за инсталацията за горене на отпадък, който дава позитивна оценка.  

Преди да стартира всъщност, на днешното си съвещание, по ревизията трябва да приеме правила за работата си, както и стартов лист с тематиките, чието разглеждане не търпи отсрочване. Очаквайте детайлности за комисията, която ще се събере в 14.30 ч. или по-късно, в случай че пленарното съвещание на депутатите се удължи.

Пълното име на парламентарната анкета е . Първият й формат бе с упоритостта ревизията да обхване по-дълъг интервал - 10 години, само че очевидно инициаторката е осъзнала, че такава задача е непостижима. 

В новото си издание анкетната комисия си е сложила за цел да се занимае с афери и нередности в над 50 бранша, министерства, сдружения, стратегии за финансиране, регулатори и други, включително и бонуси в държавната администрация.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР