Новата Делта мутация на вируса е отговорна за над 90

...
Новата Делта мутация на вируса е отговорна за над 90
Коментари Харесай

Делта мутацията изисква спешни мерки и тревожи Европа

Новата Делта разновидност на вируса е виновна за над 90 % от всички новорегистрирани случаи на COVID-19 във Англия. Тя е присъща с това, че е доста по-заразна. “Много по-малко количество вируси са нужни, с цел да се болести човек”, изяснява здравната експертка Линда Болд от Университета в Единбург. А признаците, които новият вид провокира, постоянно се разграничават от типичните за COVID-19 и припомнят елементарна простуда. Това основава и риск хората да популяризират болестта, само че да не подозират, че са заболели от ковид.

Надеждата е в имунизациите

По данни на английското държавно управление, напълно имунизираните против ковид имат висока отбрана от тежко протичане на болестта, даже и при Делта разновидността - сред 85 и 98%. Имунизацията единствено с една доза обаче обезпечава доста по-слаба отбрана - едвам към 60%. А заплахата за неимунизираните да попаднат в болница след заразяване с Делта разновидността е двойно по-голяма.

Първоначално беше планувано да бъдат анулирани всички противоепидемични ограничения във Англия още от този понеделник. Заради разпространяването на новия вид на болестта това се отсрочва за след четири седмици. Британските управляващи желаят да са ваксинирали изцяло най-малко 2/3 от популацията, с цел да може нощните клубове още веднъж да отворят порти, а театралните зали и спортните уреди да проработят с цялостен потенциал. Това би трябвало да се случи на 19 юли. Прибързаното отваряне може да обезсмисли всички триумфи в битката с пандемията дотук. Подобни предизвестия насочиха немската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон. Макар обстановката сега да наподобява под надзор, разпространяването на новата Делта разновидност на ковид буди паника на доста места в Европа.

Меркел: " Трябва да действаме координирано "

„ Пандемията ни научи, че би трябвало да действаме координирано “, сподели немската канцлерка Ангела Меркел. Тревога основава фактът, че в доста южноевропейски страни още веднъж посрещат английски туристи, въпреки че на Острова Делта разновидността на вируса в това време предизвиква 90% от всички нови инфекции. Италия към този момент вкара петдневна карантина за всички идващи от Англия. Лисабон на процедура е изолиран от външния свят за този уикенд. В Русия пък всички всеобщи мероприятия с над 1000 гости бяха неразрешени, откакто Москва записва рекордните над 9000 инфекции единствено за едно денонощие. Кметът на града Сергей Собянин разгласи, че 90% от тях се дължат точно на новия вид на вируса.

Какво ще стане с финалната среща на Европейското?

Ангел Меркел изрази своите паники и по адрес на Европейското състезание по футбол и всеобщите събирания на почитатели. Неясен е въпросът с финала на шампионата, който би трябвало да се организира във Англия. Хелге Браун - началник на кабинета на канцлерката Меркел към този момент посъветва почитателите да не пътуват до Лондон за финала на шампионата. Ситуацията във Англия основава “голяма тревога”, съобщи той в изявление. Меркел посочи, че ниският брой на заболеваемост в Германия разрешава по-добро следене и преодоляване на болестите, породени от Делта разновидността. Но въпреки всичко " е нужна нерешителност, с цел да имаме лято с доста свободи, въпреки и към момента не с всички свободи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР