NOVA Председателят на Българската петролна и газова асоциация призова Марешки да

...
NOVA
Председателят на Българската петролна и газова асоциация призова Марешки да
Коментари Харесай

Златев и Марешки в спор за цените на горивата

NOVA Председателят на Българската петролна и газова асоциация прикани Марешки да изясни по какъв начин образува толкоз ниска цена в неговата верига и по какъв начин съумява да устоя личния състав си при тези условия.

Веселин Марешки отговори, че неговите обекти работели на доста ниски маржове, само че в последна сметка множеството работели на облага.

" Едно е да се хвърли една цифра в публиката, друго е да се покаже по какъв начин тя се получава. Нека и той да покаже структурата по този метод и да каже по какъв начин тъкмо и с какъв марж прави 3 стотинки ", сподели Златев.

" Комисия за защита на конкуренцията доста ясно излезе и сподели, че без значение, че сме работили през доста ниски маржове, в по-голямата част от бензиностанциите са работили на облага. Да, на минимална облага, по 1 ст. на литър. Една част от тях, доста дребна част, са работили на загуба ", съобщи Марешки.

" Ако господин Марешки съумява да купува отнякъде горива, които са по-евтини от тези, които ние произвеждаме и купуваме, дано да разгласи този снабдител и всички ние сме подготвени да отидем и да купуваме от него ", сподели Валентин Златев.

" Купуваме от най-големите дистрибутори, като всеки един естествен или междинен предприемач в сектора. Нямаме опция да излезем към днешна дата на външните пазари и купуваме от локални дистрибутори, част от които са и те ", изясни Веселин Марешки.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР