Новакът във Висшата лига – Нотингам Форест, нанесе трето поражение

...
Новакът във Висшата лига – Нотингам Форест, нанесе трето поражение
Коментари Харесай

Нотингам Форест срази критично слаб Ливърпул

Новакът във Висшата лига – Нотингам Форест, нанесе трето проваляне през сезона на Ливърпул, побеждавайки го с 1:0 в първи мач от 13-ия рунд на Висшата лига. Единственият гол на „ Сити Граунд “ падна в 55-ата минута, когато някогашният състезател на Ливърпул – Тайво Ауоний, се разписа, с цел да направи разликата сред двата тима.

Генерално, гостите от Мърсисайд имаха сериозен превес при владеенето на топката в тази среща, само че това не донесе безусловно никакъв позитив за играчите, предвождани от Юрген Клоп, които разочароваха с играта си за следващ път през сезон 22/23.

Ливърпул пропусна опцията да генерира още точков актив и да се приближи до Топ 4, като отборът остана на седмата позиция с 16 точки, до момента в който Нотингам към този момент не е финален, а 19-и с девет пункта.

Срещата на " Сити Граунд " стартира интензивно и от двата тима, само че след първите пет минути нямаше рискове пред двете порти, защитавани от Дийн Хендерсън и Алисон Бекер. В деветата минута пък топката беше доставена в наказателното поле на Нотингам за Фабио Карвальо. Младият португалец спря ефектно топката и я ритна с десния, само че Хендерсън се оправи. След корнера пък Йейтс почисти в нов ъглов удар. След повторното осъществяване на корнера Роберто Фирмино се оправи със личната си настойчивост и нанесе удар с глава, само че прати топката настрана от домакинската врата - навън.

Форест разигра добре топката, откакто лиши топката в 19-ата минута в центъра на игрището. Домакините комбинираха, с цел да стигне топката до Айуони, който върна леко обратно за Шейку Куяте. Ударът на халфа беше отразен от Алисон. В ответната офанзива удар на Салах беше блокиран след пас отляво от Къртис Джоунс. В 23-ата Фабио Карвальо стреля с глава след центриране от Харви Елиът, но неопределено.

След 30 минути игра Салах се освободи да отпарви удар и го стори, само че той беше прекомерно елементарен за Хендерсън, който избави. При ответното нахлуване Форест направи контраофанзива и с доза шанс топката попадна у Тайво Ауоний. Той сви вляво за Джеси Лингард, чийто изстрел беше отразен от Алисон Бекер. Осем преди края на първото полувреме Джеймс Милнър пласира изтънчено центриране за Ван Дайк. Нидерландецът беше в отлична позиция за удар, само че понечи да смъква с глава към Фирмино, което не беше оптималната концепция в тази обстановка и топката излезе на открито.

В 52-ата минута Салах беше извънредно непокрит при центрирана топка от фал и опита да я засече от въздуха, само че много нескопосано я прати настрана. Десет след подновяването на втората част Форест излезе напред в резултата след малоумен фал на Джо Гомес. Защитникът задържа Ауоний, откакто сбърка при нас и топката беше центрирана заучено вдясно за Стив Куук. Той пусна прострелно центриране в наказателното поле, а топката беше засечена и се отби в гредата на Алисон. След това тя се върна в някогашния футболист на Ливърпул - Ауоний, който я прати във вратата на госта от Мърсисайд.

В 57-ата Милнър изведе Харви Елиът в наказателното поле на Нотингам, само че ударът на младока беше отразен от Хендерсън. В 69-ата Форест направи нова контраакция, а Шейку Куяте подаде към Бренан Джонсън, който насочи топката към гостуващата врата, само че Алисон реагира. Две по-късно Къртис Джоунс стреля мощно към вратата на Форест, само че Хендерсън се намеси.

Ливърпул продължи да господства с владението на топката, само че от тази доминация не извираше нищо забавно в нападателен проект. Нотингам пък се прибра надълбоко и не даваше опция на футболистите на Клоп да насочат рискови шутове към тяхната врата. В 77-ата Куяте комбинира с Райън Йейтс, който стреля, а топката рикошира в крайници на Ван Дайк, само че стражът на Ливърпул избави.

Пет преди края Андрю Робъртсън центрира в наказателното поле, а влезлият като запаса Александър-Арнолд изпревари Джеси Лингард и стреля с глава, само че вратарят на Нотингам избави. Миг по-късно Фабиньо сбърка в средата, а Лингард комбинира с Райън Йейтс, който излезе самичък против Алисон, който отрази сигурен втори гол във вратата си.

В последната минута от постоянното време Александър-Арнолд центрира от свободен удар за Върджил ван Дайк, който потърси пас от въздуха за Салах, а топката отиде на открито. В 92-ата минута Ван Дайк нанесе удар след корнер, само че Дийн Хендерсън направи феноменално избавяне с една ръка, с цел да спре нидерландеца да осъществя гол. В добавеното време и удар на Салах с глава беше избавен от стража на новака. 

FT /

1:0 Ауоний (55)

Нотингам Форест: Хендерсън, Орие, Кук, Маккена, Уилямс, Йейтс, Фройлер, Куяте, Гибс-Уайт, Лингард, Ауоний

Ливърпул: Алисон, Милнър, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Джоунс, Елиът, Карвальо, Салах, Фирмино
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР